Előfizetői tartalom

Valósággal megőrülnek a profi befektetők a bitcoinért - Eljött a virtuális pénzek második aranykora?

Rohamos növekedésnek indult a profi befektetők által többnyire aktívan kezelt, pusztán kriptoeszközökbe fektető hedge fundok kezelt vagyona: míg tavaly duplázódott a piac, idén akár már háromszoros, négyszeres növekedés sem elképzelhetetlen. A Covid-válság bebizonyította, hogy a bitcoinnak helye van a befektetési portfóliókban és a szabályozói bizonytalanság eloszlása miatt is egyre nagyobb a kereslet a virtuális eszközök iránt. Bár látványosan híznak a kriptós hedge fundok, még mindig viszonylag kis részét adják mind a kriptodevizák, mind pedig a mainstream vagyonkezelés piacának, így hatalmas a növekedési potenciál. 2018 óta egyébként Magyarországon is működik ilyen hedge fund.

Jelentős növekedés, de még mindig kis piac Pár éve még csak programozók egy szűk köre kereskedett a bitcoinnal vagy más kriptodevizákkal, mára viszont már a vagyonkezelés ászainak számító hedge fundok is egyre szélesebb körben foglalkoznak virtuális pénzekkel. 2019 végére már a PwC adatai szerint 150 színtisztán csak virtuális pénzekkel kereskedő hedge fund működött...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái