Előfizetői tartalom

Zöld hitelek és zöld kötvények – Fontos újításokat vizsgál az MNB

Portfolio
Zajlik a Portfolio Sustainable World 2020 konferenciája, ahol a második szekcióban a fenntartható befektetések és zöld finanszírozás jövője került előtérbe. Az MNB szakértője elmondta, hogy 2021-től több újítással is találkozhatnak a piaci szereplők, a bankok kedvezményeket is kaphatnak, ha több zöld jelzáloglevelet bocsátanak ki.

Manuel Dueñas, az Európai Beruházási Banktól (EIB) a szervezet zöld projektekkel kapcsolatos terveit osztotta meg előadásában: Több forrásból is rendelkezésre állnak a zöld projektekhez szükséges források az EIB számára. Alapvetően négy fő szektorcélra adnak támogatást: infrastruktúra, környezet, kkv-k támogatása és innováció. A projektek finanszírozásánál fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés