supercharger
Befektetés

Öt perc alatt 120 kilométernyi töltés - Magyarországhoz is egyre közelebb vannak a Tesla szupertöltői

Portfolio
Tavaly márciusban mutatta be az új, elképesztő töltési sebességre képes szupertöltőjét a Tesla. A cég Európában elsőként Londonban telepített ilyen típusú töltőket tavaly decemberben, majd elkezdődött a kontinentális európai installáció is. Hollandiában július elején jelentek meg a töltők, most pedig Németországban is helyett kapott az első V3-as, vagyis Magyarországhoz is egyre közelebb vannak olyan töltési pontok, amellyel szupergyorsan lehet tölteni a Teslákat.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A cég a töltőhálózat kiépítése során az első időszakban főleg az autópályák mellé telepítette a töltőit, mivel az autók első tulajdonosainak többsége rendelkezett otthoni töltési lehetőségekkel. Később, a terjedés gyorsítása érdekében 2017-tól elérhetővé vált a városi töltési lehetőség is.

A most átadott állomás mellett újabb városokban fogják telepíteni a töltőt, ezzel is eloszlatva azokat az aggodalmakat, hogy otthoni töltés nélkül nem lehetséges elektromos autóra váltani.

A Tesla tulajdonlását könnyűvé és kényelmessé szeretnénk tenni azok számára is, akik nem rendelkeznek otthoni vagy munkahelyi töltési lehetőséggel, ezért töltőhálózatunkat a városközpontokban is kibővítjük.

-mondta a Tesla töltőhálózatának Európáért felelős vezetője.

A cég továbbra is hisz az otthoni és munkahelyi töltés fontosságában, azonban szeretnének nyújtani egy gyorsabb lehetőséget is.

Az új Supercharger állomás az EUREF campuson létesült, ez a Gasometer Schöneberg torony közelében található, ahová a cég -a pletykák szerint- az európai formatervezési központját létesítheti.  A  gyorstöltő 120 km hatótávot ígér egy Model 3-asnak 5 percen belül.

Az átadáson részt vett a német gazdasági miniszter, Peter Altmaier is.

Sok bepótolnivalónk van a töltési infrastruktúra kiépítésében.

-mondta a miniszter.

Németország eddig is elkötelezett volt a kibocsátás csökkentésében, a miniszter ígérete szerint felgyorsítják a villamoshálózat fejlesztését, illetve további ösztönzőket ígért az elektromobilitás támogatására.

Az eseménytől függetlenül a Frankfurter Allgemeine Zeitung a brandenburgi gazdasági miniszterre hivatkozva közölte, hogy a berlini Gigafactory közel 40 ezer embernek adhat munkát. Az épülő gyár a jövő évben készülhet el, ahol Model Y mellett Model 3 gyártását is tervezik.  Ezzel a kaliforniai importhoz képest lényegesen olcsóbb lehet az autók árazása is.

Tegnap a cég a borongós nemzetközi hangulatban is emelkedni tudott, az utóbbi időszak nagyobb esései ellenére is közel 350 százalékot emelkedett az évben.

tesla

Címlapkép:Smith Collection/Gado via Getty Images

(Reuters)

Találd meg a neked való befektetési alapot!
charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bika3