piac 2
Befektetés

Pluszban zárt a Dow és az S&P

Portfolio
A tegnapi nap délelőttjén még jó hangulatban telt a kereskedés, az amerikai határidős piacok is emelkedést vetítettek előre. Az amerikai piacnyitástól távolodva elromlott a hangulat, nagyobb mínuszok alakultak ki. Ázsiában vegyes volt a kép, ma reggelre úgy tűnik megnyugodtak a piacok. Az európai tőzsdék felemásan teljesítettek, a vezetői indexek javarészt emelkedtek, a tengerentúli tőzsdék pluszban nyitottak. Az egész kereskedést iránykeresés jellemezte ma Amerikában, végül vegyes zárás lett.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Vegyes zárás lett

Az egész pénteki kereskedést az iránykeresés jellemezte az amerikai tőzsdéken, hol pluszban, hol mínuszban voltak a vezető részvényindexek. Végül a Dow és az S&P is pluszban fejezte be a hetet, előbbi közel fél százalékot, utóbbi 0,05%-ot erősödött.

A Nasdaq viszont nem tudott kitörni a negatív tartományból és 0,6%-kal került lejjebb. Ezzel március óta most zárta a leggyengébb hetét az index.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Megint erősödéssel próbálkozik a Dow és az S&P

Ide-oda mozognak az amerikai tőzsdék, a zárás előtti bő egy órában ismét emelkedéssel próbálkozik a Dow és az S&P is. A Nasdaq tartja magát a negatív tartományban.

Mínuszban az amerikai tőzsdék

Bár piacnyitáskor még mindhárom vezető részvényindex erősödéssel nyitott, mostanra elfogyott a lendület. A Nasdaq 1,3%-kal, az S&P 500 0,5%-kal került lejjebb, a Dow pedig tegnapi záróértéke körül ingadozik.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pluszban a Dow és az S&P

A nyitást követően még kitart az alapvetően pozitív hangulat a tengerentúli tőzsdéken, a Dow Jones 0,76%-os, az S&P 500 0,42%-os pluszban tartózkodik. A Dow esetében leginkább a Nike árfolyama viszi az indexet felfelé, de a Caterpillar és az Intel árfolyama is emelkedik.

A Nasdaq egyelőre 0,2%-ot genygül tegnapi záróértékéhez képest.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem volt nagy mozgás ma a magyar piacon, jól teljesített az OTP és a Magyar Telekom

A BUX Index a nap végén egy kevéssel a tegnapi záróérték alatt fejezte be a kereskedést, a jelentősebb blue chipek közül egyedül az OTP és a Magyar Telekom tudott ma pozitív teljesítményt nyújtani; jóval 1 százalék fölött zárt ma a nagybank és a Magyar Telekom is. A Richter részvénye ma közel 2 százalékot esett.

Európa továbbra is keresi az irányt

Nem számolhatunk be jelentősebb elmozdulásokról a vezető európai börzéken, legrosszabbul a portugál index teljesít a maga -0,6 százalék körüli értékével. A legjobban a brit index tudott ma emelkedni - közel 0,94 százalékkal került feljebb az angol piac értékeltsége.

A magyar BUX Index értéke közel változatlan a tegnapi állapotokhoz képest, a blue chipek közül egyedül az OTP teljesít kiemelkedően, ma 1,15 százalékot tudott emelkedni a papír értéke.

Szektorszinten az autógyártók és a nagybankok alulteljesítését figyelhetjük meg, kifejezetten rosszul alakul a francia Renault és a Banco Bilbao helyzete.

Emelkednek a tengerentúli piacok

Mindhárom nagy amerikai index pluszban nyitott, az S&P 500 0,5 százalék, a Dow és a Nasdaq  0,4 százalék pluszban tartózkodik.

spx

A FAANG részvények egyelőre érdemi elmozdulás nélkül nyitottak. A Netflix botrányos filmje ellenére emelkedik az árfolyam, jelenleg közel 0,7 százalék pluszban van.

Pluszban nyithat Amerika

A hataridős indexek alapján pluszban nyithat Amerika, a volatilis kereskedésben a vezető indexek tegnapi záróérékeik körül ingadoznak, de alapvetően emelkedés valószínűsíthető

dow

Iránymutatást vár Európa

Az amerikai piacnyitás közeledtével némileg javult a hangulat Európában, az irány valószínűleg az amerikai piacok nyitásával dől el. A DAX oldaalázása mellett az angol és svájci piac teljesít a legjobban, a BUX némileg alulteljesítőként 0,3 százalék mínuszban tartózkodik.

Botrányba keveredett a Netflix, már több százezres a tiltakozás

A Netflix szeptember 9-én mutatta be a „Cuties”, azaz Cukorfalatok című filmjét. A film már a bemutató előtt is botrányt kavart, az augusztusi promóciós plakáton félreérthető helyzetekben mutatta a film gyermekszereplőit. A Netflix akkor elnézést kért a plakátért, ám most egy sajtóközleményt is kiadtak a kritizált filmmel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Tovább oldalazik Európa, jól teljesít az OTP

Továbbra is felemás teljesítményt nyújtanak Európa vezető tőzsdéi, jelentősebb kiugrást egyik irányban sem tapasztalhatunk a koradélutáni órákban. 1,1 százalékos növekedésével a brit index teljesít jelenleg a legjobban, közel 0,9 százalékos mínusznál jár a portugál index.

A magyar tőzsde az alulteljesítők között szerepel, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom és az OTP teljesít pozitívan - a nagybank papírja jelenleg 1,05 százalékon teljesít.

A légitársaságok és a nagybankok kimondottan rosszul teljesítenek ma Európában.

Öt perc alatt 120 kilométernyi töltés - Magyarországhoz is egyre közelebb vannak a Tesla szupertöltő

Tavaly márciusban mutatta be az új, elképesztő töltési sebességre képes szupertöltőjét a Tesla. A cég Európában elsőként Londonban telepített ilyen típusú töltőket tavaly decemberben, majd elkezdődött a kontinentális európai installáció is. Hollandiában július elején jelentek meg a töltők, most pedig Németországban is helyett kapott az első V3-as, vagyis Magyarországhoz is egyre közelebb vannak olyan töltési pontok, amellyel szupergyorsan lehet tölteni a Teslákat.

Tovább a cikkhez

Felrobbant az Altice árfolyama

A francia telekommunikációs cég árfolyama azután ugrott óriásit, hogy a milliárdos Patrick Drahi - vállalat alapítója és legnagyobb tulajdonosa - vételi ajánlatot tett a cég részvényeire 4,11 eurós vételi árfolyamon. Ez 24 százalékos prémiumot jelent a csütörtöki záróárhoz képes, a cég részvényei hirtelen 4.22 euróig ugrottak.

A vállalata a nagy emelkedés ellenére az elmúlt évben értékének 30 százalékát vesztette el.  

altice

Esik a bankszektor és a légitársaságok

A vezető tőzsdeindexekben mérsékelt elmozdulást láthatunk, azonban szektor szinten a bankszektor és a légitársaságok egyaránt negatív tartományban mozognak. A bankpapírok esése a tegnapi EKB kamatdöntést kísérheti, az augusztusi defláció után messzire került egy esetleges szigorítás. A légitársaságokat csúcson lévő koronavírus esetszámok miatti esetleges szigorító intézkedések, határzárak befolyásolhatják.

Itt a válság egyik nagy nyertese - Hódít az otthoni edzés

A fitnesz eszközök értékesítésével és különböző edzésprogramok és kiegészítők kínálásával foglalkozó Peloton az idei év során nem csak a bevételét tudta közel 173 százalékkal növelni, de az előfizetők számát is duplázni tudta – ez rövidesen újra meg fog történni a vállalat előrejelzései szerint. A 2019 szeptemberi tőzsdére lépése óta először tudott nyereséges negyedévet jelenteni a vállalat.

Tovább a cikkhez

Nagy bajban a Renault, komoly átalakításokra lesz szükség

Egy belső memo tanúsága szerint komoly problémákkal küszködik a francia autógyártó. A vállalat új vezérigazgatója, Luca de Meo, aki júliusban csatlakozott a Volkswagentől a készpénztermelést és a profitábilitás visszaállítását nevezte meg fő célként a szakszervezeteknek és dolgozóknak címzett üzenetében.

Tovább a cikkhez

Feltámadhat a Samsung, 40 százalékos szárnyalást jósol egy elemző

40 százalékos száguldást jósol a Samsung részvényeire a következő egy évre egy elemző, véleménye szerint ugyanis rövid távon megugorhatnak az okostelefon-és televízió-értékesítések, valamint a chipüzletág is lendületet kaphat.

Tovább a cikkhez

Kis elmozdulás a német tőzsdén

Európában mérsékelt elmozdulásokat láthatunk a nyitásban. A BUX némileg alulteljesít, míg az angol és görög piac emelkedik. A Dax 0,3 százalékkal került lejjebb a nyitás utáni percekben.

dax

Mínuszban nyitott a BUX

A magyar tőzsde a nyitás után negatív tartományban mozog, 0,6 százalék mínuszban van. Az esést a Richter vezeti, amely a tegnap közel 3,5 százalékos esése után ma újabb 2 százalékkal került lejjebb.

BUX
Richter

Több, mint 50 millió forintért vett részvényeket a PannErgy igazgatósági tagja

Részvényeket vásárolt tőzsdén kívüli ügylet keretében a PannErgy igazgatósági tagja, Juhász Attila.

Tovább a cikkhez

A DAX 0,2 százalék pluszban kezdhet Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Az amerikai részvényindexek tegnap pluszban nyitottak, azonban a szerdai megnyugvás után a kereskedés második felére alaposan elromlott a hangulat. A nyitásban több mint 1 százalékos plusz után  27534 ponton zárt a Dow, ez így 1,45 százalékos esést jelent a szerdai záróértékhez képest. Az S&P 500 60 pontot esett, ami 1,76 százalékpontos csökkenésnek felel meg, míg a Nasdaq 239 ponttal, avagy 2,1 százalékkal került lejjebb. Tegnap gyengén teljesítettek a technológiai cégek, a Netflix közel 4 százalék mínuszban zárt, a Tesla viszont remek napot tudhat maga mögött, a rossz hangulat ellenére 1,38 százalékot tudott emelkedni.
  • A rossz amerikai zárás után vegyesen telt a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, a Nikkei 0,67 százalékot emelkedett, míg a sanghaji tőzsde szerény, 0,26 százalékkal értékelődött fel, a hongkongi pedig szintén emelkedve 0,56 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein inkább a csökkenés dominált, a dél-koreai Kospi 0,54 százalékot esett, míg szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek, a határidős DAX közel 0,2 százalékos csökkenést vetít előre a piacnyitásra A mai napon nagy piacmozgást kiváltó makroadatokra nem számítunk, a KSH közli az ipari termelés júliusi felülvizsgált adatait, külföldön pedig a német és az amerikai infláció alakulása lehet lényeges a befektetők számára.
  • Az olaj ára tegnap nagyobb esést mutatott, de ma reggelre már emelkedik, az októberi leszállítású WTI 0,7 százalékos erősödés után jelenleg 37,26 dollárnál jár. Az arany ára mérsékelten esik, jegyzése közel 1942 dolláron áll.
  • A forint árfolyama a tegnapi nagy tőzsdei esés ellenére is stabil maradt, egy euró 357,55 forintba kerül, míg egy dollárért 302,03 forintot kell fizetni.
makronaptár

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
bika3