Előfizetői tartalom

Musk gigantikus kompenzációs csomagja árthat a Teslának

Portfolio
Elon Musk kompenzációs csomagjáról még 2018-ban döntöttek, akkor még nem volt egyértelmű, hogy a Tesla könnyedén teljesíti majd a kitűzött célokat, ezzel pedig Musk hatalmas részvényvagyonra tesz majd szert. Most azonban eljött az idő, a cég és a vállalat részvénye egymás után szállítja a rekordokat, ez pedig költséges dolog a Teslának, amelynek a profitabilitását is ronthatja Musk kifizetése, ami pedig kitolhatja a következő nagy dobást, azt, hogy a részvények bekerüljenek az S&P 500-ba.

Elon Musk nem vesz fel fizetést a Teslánál, csupán a kompenzációs csomagja révén részesül a Tesla sikereiből, amikből van bőven, így Musk is egyre masszívabb részvényvagyonhoz jut. A Tesla óriási ralija, és az elmúlt hetek esése ellenére még mindig több, mint 350 milliárd dolláros piac kapitalizációja egyre közelebb viszi Muskot ahhoz, hogy elérje a kompenzációs csomagban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés