Befektetés

Jön az ETF-ek új korszaka, betörnek az aktív vagyonkezelők

Portfolio
A JP Morgan Asset Management felmérése szerint az amerikai befektetők az aktívan kezelt ETF-ek kilövésére számítanak népszerűségben, 2023-ra az ETF-ekben kezelt vagyon negyede aktívan kezelt alapokban lehet – írja a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A JP Morgan által elvégzett felmérés szerint az ETF-eken belüli aktívan kezelt termékek aránya a mostani 19%-ról 26%-ra nőhet rövid időn belül. Nem ennyire derűlátóak az ázsiai és csendes-óceáni régióban, ahol úgy gondolják, hogy az ETF-portfóliók mindössze 4%-át adják majd az aktívan kezelt termékek, az EMEA régióban pedig ugyanezt 21%-ra becslik.

Abban azonban minden régióbeli válaszadó egyetért, hogy a passzívan kezelt alapok élesebb versenyre számíthatnak az aktív és smart-béta stratégiák oldaláról. A válaszadók szerint az indexkövető ETF-ek globális aránya 2023-ra 61%-ra csökken a mostani 69%-ról.

A cikk szerint az aktív ETF-ek térnyerését az amerikai tőzsdefelügyelet is támogatja nemrég meghozott döntésével a nem transzparens ETF-ek engedélyezésével.

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, mégis miben különbözik egy aktívan kezelt ETF egy aktívan kezelt befektetési alaptól. A különbségek között ki lehet emelni a költségeket, mivel bár az aktívan kezelt ETF-ek drágábbak, mint az indexkövető társaik, jóval olcsóbbak így is, mint egy hagyományos befektetési alap. Mivel az aktív ETF-ek tőzsdén kereskedettek, sokkal likvidebbek is lehetnek, nem beszélve arról, hogy napon belüli ügyletkötésekben is sokkal rugalmasabb egy ETF-konstrukció.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bika3