ubs
Befektetés

Meglovagolnád a piacok hullámzását? Öt tanács a UBS-től

Portfolio
Marc Haefele, a UBS Wealth Management igazgatója öt módszert emelt ki a befektetők számára, mely alapján a következő hónapok akadályait sikerrel tudják venni. A rengeteg bizonytalanság ellenére az elemző a jövő évre gazdasági fellendülésre számít, és véleménye szerint a befektetőknek felül kellene súlyozni a részvényeket a következő időszakban.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A nagy gyógyszercégek mindent megtesznek, hogy a lehető leghamarabb biztonságos vakcinát tudjanak felmutatni. A sok fejlesztés mellett sem lehet tudni, mikor kerülhet tömeggyártásra egy olyan hatóanyag, amely a nyugat európai - és tengerentúli országok számára elfogadott, ezzel együtt is, Marc Heafele, az 1400 milliárd dollárt kezelő UBS igazgatója szerint csalódni fog, aki jelenleg készpénzben ülve arra vár, hogy komolyabb korrekció kezdődjön. Hiába a bizonytalanság az amerikai elnökválasztás körül, ha egy vakcinát a vártnál hamarabb engedélyeznek, az óriási pozitív lökést adhat a piacoknak.

Az ügyfeleknek küldött legutóbbi feljegyzésében öt lehetséges területet ajánlj megfontolásra a szakember:

1. Használd ki a közelgő volatilitás előnyeit

Haefele a következő hónapokban komoly volatilitásra számít, és az esetleges komolyabb eséseket vételekre használná fel, különösen azok esetében, akik „felesleges készpénzen” ülnek.  Ehhez mindenképp készítsünk előzetes tervet, és akár opciókat írhatunk ki, mellyel egy adott áron, adott időpontban kötelezően meg kell vennünk a kiválasztott részvényt, amiért bizonyos prémium jár. Az opciókon kívül lehetőségünk van előre meghatározott stratégiát is kialakítani, például egy bizonyos esésnél vásárlásba kezdeni, szakaszosan vásárolni az adott részvény/index esetében.

2. Forduljunk a value és a ciklikus részvények felé

A koronavírus válság kedvezett a technológiai vállalatoknak, az értékeltségeik nagyon magas szintre emelkedtek. A következő időszakban az eddig mostohán teljesítő szektorok teljesíthetnek felül. Az elemző szerint itt az ideje a közepes kapitalizációjú részvények felé fordulni, de ide sorolhatjuk a feltörekvő piaci részvényeket és a nagyobb ipari vállalatokat is.

3. Az osztalék felértékelődik

A rekord alacsony kamatlábak mellett a kötvénypiacon már szinte lehetetlen az inflációt meghaladó hozamot elérni. Jelenleg a 10 éves amerikai államkötvény hozama közel 0,65 százaléknál jár, míg a német állampapír „hozama” közel 0,5 százalék, mínuszban. Az államkötvények mellett a vállalati kötvények piacán sem lehet jó hozam/kockázattal hozamot elérni, mivel ezen a kötvények többségét már a jegybankok is vásárolják. A jelenlegi helyzetben nagyon felértékelődnek a stabil osztalékfizető részvények, hiszen a jó mérleggel, stabil üzletmenettel rendelkező cégek felértékelődnek.

4. Nézzünk körbe a nyersanyagok piacán

Az elemző elmondta, hogy véleménye szerint a következő hónapokban jól teljesíthetnek a nyersanyagpiacok.

Az arany továbbra is vonzónak tűnik a negatív reálkamatlábak és fokozott geopolitikai kockázatok közepette

Az arany mellett a nem ciklikus nyersanyagokat is megemlíti, mint az olaj vagy a különböző ipari fémek, mert a gazdaság újraindulásával és a kereslet felfutásával nagyot emelkedhetnek.

5. Fektessünk a fenntarthatóságba

Az elemző szerint a gazdaság kilábalásával a gazdaságokat többet fognak költeni a zöld kezdeményezésekre. A befektetők úgy érhetnek el átlag feletti hozamot, ha zöld kötvényekbe, vagy olyan vállalatok részvényeibe fektetnek, amik elkötelezettek az ENSZ fenntartható fejlődési céljai mellett.

Az elemző által említett arany jelenleg 1930 dolláron tartózkodik, az évben közel 27 százalékkal került feljebb.

arany

(Business Insider)

Címlapkép:Chris Ware/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
boris johnson
aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Megosztottak a profi magyar befektetők a piacok jövőjével kapcsolatban