kereskedő számítógép trader
Befektetés

Tőzsdei pánik miatt aggódik az egyik legnagyobb amerikai bróker, már szóltak az ügyfeleknek

Portfolio
Olyan volatilis kereskedésre számít a novemberi választás körül az Interactive Brokers, hogy jelentősen nagyobb likviditási fedezetet kér azoktól az ügyfelektől, akik tőkeáttétellel szeretnének kereskedni – írja a CNBC.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb brókercége levélben tájékoztatta ügyfeleit a döntésről. Indokként azt írják, hogy a 2020 novemberi elnökválasztás körül nagyobb volatilitásra számítanak, így azt javasolják, hogy bánjanak az ügyfelek óvatosan a tőkeáttétes kereskedéssel.

Az Interactive Brokernél 876 ezer számlát vezetnek az ügyfelek, alapvetően 50%-os fedezettel lehet tőkeáttételesen kereskedni, amely bizonyos esetekben 25%-kal növekedhet. Most az alapkövetelmény 67,5% lesz, melyet 101,25%-ra is növelhet a brókercég. A tőkeáttétes kereskedés során az ügyfél lényegében a brókercég által folyósított hitelből kereskedik, a tőkét meghaladó veszteségeket a bróker a fedezetből vonja le.

Nem csak az IB számít volatilitásra: a Cboe volatlitási index a futures-ügyletek alapján 32 fölé fog ugrani novemberre, jelenleg 26-on áll. Mindkét elnökjelölt valamilyen szinten aggasztja a befektetőket: Trump, bár csínján bánik az adókkal és támogatja az amerikai cégeket, a Kínával való kereskedelmi háborúja nem éppen jótékony a piacokra. Bidentől azt várják, hogy emeli majd az adókat és olyan közegészségügyi csomagot fogad el, ami rontja majd a nagy gyógyszercégek nyereségét. Emellett ott van a kontrollálhatatlan pandémia és az erőszakos tömegtüntetések ténye is; semmilyen garancia nincs arra, hogy Biden ezekkel bármit kezdeni tud majd.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
SZG_9534
Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
autobaleset
getty, elektromos bicikli, ebike, elektromos kerékpár,
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
becsi tozsde