bika3
Befektetés

Lefordultak a végén az amerikai részvények

Portfolio
A tegnapi nagy rali után a mai kereskedésben Ázsiában vegyes volt a hangulat, inkább oldalazást láttunk, az indexek megpihentek a nagy emelkedés után. A BUX a nyitás után lefelé vette az irányt, az index mérsékelt esése mellett az OTP lejjebb került. A nyitás után az európai indexek lejjebb kerültek, a német DAX 0,7 százalékkal gyengült, de a nyugat-európai indexek mindegyike 0,5-1 százalék eséseket mutatnak. A tengerentúlon is negatívban zártak a vezető indexek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Nem lett szép a vége

Lefelé mozdultak el a kereskedés utolsó órájában a vezető amerikai részvényindexek, így végül a Dow és az S&P 500 egyaránt 0,48%-os, a Nasdaq pedig 0,29%-os mínuszban zárta a keddi kereskedést. A JP Morgan napvilágra került gigantikus bírságát (lásd alább) már jórészt beárazhatta a piac, így a társaság részvényei "csak" 0,8%-kal kerültek lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Közzétették Joe Biden és alelnökjelöltje adóbevallását

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és és alelnökjelöltje, Kamala Harris nyilvánosságra hozza 2019-es adóbevallását - jelentette be Katie Bedingfield, a Biden-kampány helyettes menedzsere kedden. - néhány órával az első elnökjelölti vita előtt - nyilvánosságra hozta a 2019-es adóbevallását.

Tovább a cikkhez

Vegyes elmozdulások az USA-ban

Mérsékelt és vegyes elmozdulást mutatnak az amerikai részvényindexek: a Dow 0,28%-os, az S&P 500 0,22%-os mínuszban van a jelentős Trump-Biden elnökjelölti vita előtt, a Nasdaq viszont 0,02%-os emelkedést mutat.

Fontos nap a mai: utolsó esélyét is eljátssza Trump, vagy felmossa a padlót Bidennel?

Órákon belül kamerák előtt vitázik Donald Trump republikánus elnök és demokrata ellenfele, Joe Biden. Ez az első alkalom, hogy a felek szemtől-szemben vitáznak a kampányban. A legnagyobb kérdés, hogy a vitában hagyományosan gyenge Biden mennyire tudja felvenni a versenyt az agresszív és erőteljes Trumppal szemben, vagy kínos "vereséget" szenved. Trump számára is nagy a tét, a felmérések szerint a lemaradása ugyanis tetemes, így minden lehetőséget meg kell ragadnia a különbség csökkentésére. Rendkívü izgalmas vita elé nézünk tehát, amelyről élőben tudósítunk az olvasóinknak.

Tovább a cikkhez

Megpiszkálta az árfolyamokat, hatalmas bírságot fizet a legnagyobb amerikai bank

Elismerte piaci manipulációját a JP Morgan a fémek határidős piacán és az állampapírpiacon, ezért 920 millió dolláros bírságot megfizetésére készül – értesült a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Záráshoz közeledve egyre nagyobb esések Európában

A záráshoz közeledve nagy eséseket látunk a vezető európai indexekben, minden index csökkenést mutat. A BUX alulteljesítő,1,4 százalék mínuszban zárt, míg a német DAX 0,6 százalékkal került lejjebb.

Csúnya lett a vége, nagyot esett a Richter

A BUX közel 1,5 százalék mínuszban fejezte be a kereskedést,a blue chipek közül az OTP 9310 forinton zárt, ez 1,38 százalékos esésnek felel meg, a Mol 1653 forinton zárta a kereskedést, mely 0,66 százalékos csökkenés. A Magyar Telekom 367 forinton, lényegében tegnapi záróértékén zárt.

A nap vesztese a Richter lett, nagyot esett ma , amivel technikai szempontból kulcsfontosságú szintre esett, ha az emelkedő trendvonal törik, nagy esésre van esély. A gyógyszercég árfolyama 3,84 százalékot esett, és 6510 forinton zárt.

Richter

Esnek az európai bankok a német deflációs adat után

Az európai bankrészvények árfolyama a nap folyamán negatív tartományban tartózkodott, azonban a német 0,2 százalékos deflációs adat után tovább romlott a hangulat. A Danske Bank kivételével minden nagyobb európai bank esik, mert a német defláció miatt az EKB továbbra is is laza kamatpolitikát folytathat, egy esetleges kamatemelés egyelőre nincs terítéken. A dán Danske árfolyama talán azért sem reagált érzékenyen, mivel Dániában nincs euró, az országban dán koronával fizetnek.

Nyitás után sincs elmozdulás a tengerentúlon

A nyitástól távolodva sem indult el egyik irányba sem a 3 nagy amerikai index, az indexek tegnapi záróértékük közelében tartózkodnak.

Közben a német inflációs adat igazából deflációt  mutat, a tavaly augusztusi adathoz képest év/év alapon 0,2 százalék árcsökkenést mértek.

spx
nasdaq

Elon Musk megerősítette: két teljesen új Tesla-modell érkezik a jövőben

Elon Musk a Twitteren erősítette meg, hogy két vadonatúj, egymástól különböző modell készül majd az amerikai elektromosautó-gyártó berlini és sanghaji gyárában. Mindez annak a tervnek a részeként valósul majd meg, amelynek keretében a Tesla igyekszik elmozdulni az olcsóbb elektromos autók gyártása felé már középtávon.

Tovább a cikkhez

Megőrülnek a befektetők a világ egyik legforróbb tőzsdei bevezetése kapcsán

Az elmúlt néhány évben óriási népszerűségre tett szert az úgynevezett K-Pop műfaj, ami koreai popzenére utal. A műfaj legsikeresebb képviselője a BTS nevű 7 tagú fiúbanda, amely eddig - koreai mércével mérve - sosem látott népszerűségre tett szert világszerte. Persze általában egy jó előadó önmagában még kevés a sikerhez, a kiadóknak is nagy súlya van ebben, a BTS mögött álló Big Hit Entertainment pedig a tőzsdei bevezetést tervezi, az érdeklődés pedig hatalmas, mind az intézményi, mind pedig a lakossági befektetők részéről.

Tovább a cikkhez

Nem mozdulnak a tengerentúli indexek

A befektetők irénymutatást várnak, a tőzsdei nyitás előtti piacon mindhárom nagy tengerentúli index tegnapi záróára körül ingadozik, így az irány még nem dőlt el. Az S&P500 3350, a Nasdaq 11360, míg a Dow Jones 27560 pontnál jár.

spx

A BMW és a Daimler alkalmazásának megvásárlásával terjeszkedne Európában az Uber

Az amerikai Uber Technologies igyekszik terjeszkedni az európai régióban, a BMW és a Daimler által birtokolt Your Now termékét, a Free Now-t vennék meg, ezzel több európai országot is elérnének.

Tovább a cikkhez

Az Opus ma a magyar tőzsde sztárja

Külön cikkben is foglalkoztunk vele, hogy az Opus ma reggel messze átlag feletti forgalommal  8 százalékos pluszba ugrott, miután az Equilor 354 forintos célárral vételi ajánlást fogalmazott meg a cég papírjaira.

Az emelkedés kitart, az Opus árfolyama közel 8 százalék pluszban tartózkodik.

opus

UBS: Mindenki vegyen aranyat!

Az arany ára idén új csúcsokat ért el, az árfolyam a 2000 dollár/uncia szint felett is járt. Az elmúlt időszakban lecsorgás figyelhető meg, de a fokozódó politikai és gazdasági bizonytalanság miatt a UBS pozitív véleménnyel van az aranyról, és a nemesfémre vételi ajánlást fogalmazott meg.

Tovább a cikkhez

Kilőttek az űrturizmusban utazó Virgin Galactic részvényei

A Virgin Galactic részvényei nagyot mentek a tegnapi kereskedésben, és mintegy 25 százalékot emelkedtek, miután két újabb elemző is vételre ajánlotta őket, és az átlagos célárfolyam is magasabbra került.

Tovább a cikkhez

Ismét veszi az OTP részvényeit Csányi Sándor szingapúri alapja

Újabb OTP-részvényeket vásárolt Csányi Sándor szingapúri alapja, a Sertorius, tegnap 50 ezer darabot vett a BÉT-en, 9192 forintos átlagáron, összesen 459,6 millió forint értékben.

Tovább a cikkhez

Mínuszban Európa, esik a BUX is

A délutánra forrdulva az európai piacok szinte mindegyike mínuszban van, az eséstaz angol és az osztrák piac vezeti, a DAX 0,6 százalékot esett, míg a magyar tőzsde is már 0,7 százalék mínuszban van.

Az OTP közel 1 százalék csökkenése mellett a Richter 1,2 százalékot, míg a Mol 0,6 százalékot esett. A Magyar Telekom felülteljesítő, a ársaság részvényei 0,2 százalékkal emelkedtek.

otp

Mérsékelt esés Európában, nagyot esett az Air France- KLM

A nyitástól távolodva továbbra is mérsékelt elmozdulásokat láthatunk az európai piacokon. A cseh és a magyar piac felülteljesít, a nyugat-európai piacok 0,7-1százalék közti eséseket mutatnak.

Az autóipar és légitársaságok részvényei csökkenést mutatnak, az eséstaz Air France- KLM vezeti, amelynek a HSBC 3,5 euróról  2,5 euróra vágta a célárát, a tartás helyett alulsúlyozást javasolva. A cég részvénye jelenleg 2,8 euró, amely közel 5 százalékos csökkenést jelent.

air france

Itt az első elemzői ajánlás az Opusra - Ugrik az árfolyam

Vételi ajánlással és 354 forintos célárral megkezdte az Opus részvényeinek követését az Equilor. A célár 56 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvények tegnapi záróárához képest.

Tovább a cikkhez

777 millió forintos közbeszerzést nyert a 4iG

Újabb közbeszerzést nyert el a 4iG, ez a héten már a második bejelentés volt, hiszen hétfőn közölte a cég, hogy közel 2,4 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a DAX az inflációs adat előtt

A nyitás után lejjebb került a német tőzsdeindex, a DAX  0,6 százalék esést mutat az első negyedóra után. A német index egyelőre mérsékelt esést mutat a 14 órakor érkező német inflációs adat előtt.

dax

Oldalazik a magyar piac, esik az OTP

A BÉT a nyitás utáni percekben pozitív tartományban mozgott, az OTP és a Mol közel 0,5 százalékkal is emelkedett, azonban mostanra a BUX mínuszban van, az OTP közel 1 százalék esése mellett a Mol és a Richter a tegnapi záróára körül mozog, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került feljebb.

otp

Mérsékelt emelkedés érkezhet Európában

  • Jelentős emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,5 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 1,6 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,9 százalékot emelkedett. A kirobbanó hangulatot fűthette, hogy a hévégén a demokraták egy 2 000 milliárd dolláros stimulus összeállításán dolgoztak. A jó hangulatban a tech szektor mellett a value is jól teljesített, és egyedi céges hírek is mozgatták az árfolyamokat. A Virgin Galactic közel 25 százalékot emelkedett a Bank Of America céláremelésére , míg a Nikola a jó nemzetközi hangulatban is lejjebb került, miután kiderült, hogy a cég kamionterveihez a dizájn sem saját.
  • A BUX kirobbanó formában volt tegnap, mind a részvények teljesítménye, mind a forgalma kiemelkedő volt. A magyar tőzsde 3,81 százalék emelkedéssel fejezte be a napot, az OTP végül közel 5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 6,74 százalékkal értékelődött fel. A Richter közel 1 százalékot emelkedett, míg a blue chipek közül a Magyar Telekom egyedüliként csökkenést mutatott, a cég árfolyama 0,14 százalékkal került lejjebb.
  • Ázsiában vegyesen teljesítettek a piacok. A Nikkei 0,25 százalékkal került feljebb, míg sanghaji tőzsde 0,62 százalékot esett, a hongkongi index pedig szintén 0,57 százalékot gyengült. Ázsia más részein emelkedtek az indexek, a dél koreai Kospi 0,87 százalékot emelkedett, míg a szingapúri index 0,5 százalékkal került feljebb. Kínában is emelkedtek az indexek, miután a hírek szerint a kínai vezetők az elkövetkező öt évre alacsonyabb gazdasági növekedés előrejelzést fognak támogatni a koronavírus és a kínai-amerikai kereskedelmi feszültségek miatt. A kínai központi bank alacsony kamatszinttel és finanszírozási költségekkel tovább fokozza a gazdaság költségvetési támogatását.
  • Az amerikai határidős indexek mérsékelten feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX a nagy rali után tegnapi záróértéke közelében nyithat.
  • A keddi nap a makroadatok szempontjából érdekes lesz. A KSH közzéteszi az augusztusi munkanélküliségi adatokat reggel 9 órakor, az ÁKK 3 hónapos diszkont-kincstárjegy aukciót tart, míg az MNB kötvényvásárlási aukciót hirdetett. A nemzetközi hírek közt nagy érdeklődésre tarthat számot a német infláció augusztusi alakulása, amely a forintra is hatással lehet. Az Egyesült Államok augusztus külkereskedelmi mérlegéről is kapunk információkat, ennek gyenge alakulása esetén Trump újra fenyegető retorikára válthat Kínával szemben.
  • Az olaj ár lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,6 százalékos esést követően 40,6 dollárnál jár, az arany árfolyama is esik, a sárga nemesfém jegyzése 1878,4 dolláron áll.
  • A forint tovább gyengült az euróval szemben, egy euróért 366,34 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,85 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:Thomas Lohnes/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
panikolunk