aranyos ubs 22
Befektetés

UBS: Mindenki vegyen aranyat!

Portfolio
Az arany ára idén új csúcsokat ért el, az árfolyam a 2000 dollár/uncia szint felett is járt. Az elmúlt időszakban lecsorgás figyelhető meg, de a fokozódó politikai és gazdasági bizonytalanság miatt a UBS pozitív véleménnyel van az aranyról, és a nemesfémre vételi ajánlást fogalmazott meg.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Az arany ára idén óriási száguldáson van túl, a koronavírus járvány, a FED mérleg növekedése és a negatív reálkamatlábak miatt nagyot emelkedett az árfolyam. A UBS az emelkedés ellenére is pozitív az arannyal kapcsolatban, a cég elemzői szerint a befektetőknek vagyonuk egy részével aranyba kellene menekülniük az amerikai elnökválasztás előtt fokozódó bizonytalanság, és a koronavírus járvány 2. hullámának még súlyosabbá válása előtt.

Szeretjük az aranyat, mert úgy gondoljuk, hogy az arany valószínűleg év végéig unciánként legalább 2000 dollárt fog elérni…. A közelmúltbeli gyengesége nagyszerű belépési pontot jelent a befektetők számára

- mondta Kelvin Tay, a cég regionális befektetési vezetője.

Az arany kiváló a reálérték megőrzésében, és ha a kamatok a FED jelzései alapján alacsony szinten maradnak, akkor a portfóliónkban megérheti aranyat tartani, mert a

tartás alternatíva költsége „meglehetősen alacsony”.

Ennek az lehet az oka, hogy a befektetők nem, vagy csak minimális mértékben mondanak le hozamról, amelyet meg lehet szerezni az eszközök tartásával. Az S&P 500 indexben jelenleg közel 2 százalék osztalékhozamot lehet elérni, az amerikai 10 éves államkötvényre jelenleg évi 0,66 százalék hozammal számolhatunk, míg a német állampapírpiacon egyenesen negatív kamaton tudunk lejegyezni államkötvényt.

Tay azt is javasolja, hogy a befektetők vegyenek fel kínai államkötvény pozíciókat, mert várhatóan bekerülnek a FTSE Russell’s World Goverment kötvényindexébe. Az említett alapba várhatóan 2021 októberében bekerülő kínai állampapírokra így várhatóan több milliárd dolláros tőke áramolhat be, ezzel felhajtva a kötvények árfolyamát. Az elemző rámutatott, hogy a kínai államkötvények hozama az Egyesült Államok állampapírpiacához képest 2,5 százalékponttal magasabb hozamot biztosít, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ez egy nagyon erős mérleggel rendelkező állam esetén kimondottan jó hozamszintnek számít

Az arany árfolyama a mai nap közel 0,2 százalékkal került feljebb, jelenleg 1884,3 dolláron áll.

gold

(CNBC)

Címlapkép:Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
budger nikola