maci
Befektetés

Pluszban zártak az amerikai indexek

Portfolio
Az elmúlt napok emelkedése után tegnap mérsékelten estek a vezető amerikai részvényindexek, a befektetők egy része profitot realizált a hét egyik legfontosabb eseménye, az amerikai elnökválasztási vita előtt. A délelőtti kereskedésben még esést láthattunk a botrányos vita után,délutánra határozottan javult a hangulat, Steven Mnuchin pozítivan nyilatkozott a stimulussal kapcsolatban, a jó hangulat Európára is átragadt, az indexek pluszba fordultak. A pozitív hangulat a tengerentúlon kitartott az esti órákban is, zárás előtt fél órával azonban elfogytak a pluszok, de egy utolsó lendülettel midhárom index visszajött.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Egy utolsó lendülettel végül pluszban zárt mindhárom index

Az utolsó félóra nagyon mozgalmas volt, a Dow-t leszámítva az indexek megközelítették a negatív tartományt, az utolsó percekben azonban erőt vettek magukon, és mindhárom index pluszban zárt.

  • A Dow 27 781 ponttal 1,2%-ot tudott emelkedni,
  • az S&P 500 0,83%-kos emelkedéssel 3363 ponton fejezte be a kereskedést,
  • a Nasdaq 0,74%-ot emelkedett, a záráskor 11 168 ponton állt.

Olvadnak a pluszok

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A zárás előtt fél órával 1% alá estek az amerikai vezető indexek, a Dow 0,6%-on áll 27 617 ponttal (ma már 28 ezer pont felett is járt), a Nasdaq 0,17%-kal és az S&P 0,26%-kal szintén jelentősen visszaesett az előző órához képest.

Egyelőre nincs megállás

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább emelkedett Amerika, a Dow 2% felett jár, magyar idő szerint este negyed kilenckor 28 ezer pont felett jár. Az S&P 1,7%-os pluszban van, a Nasdaq 1,68%-ot tudott emelkedni eddig ma.

Még mindig pluszban a tengerentúli piacok

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az amerikai piacon továbbra is pluszban vannak a vezető indexek, de némi csökkenést már láttunk az előző egy órában. A Dow tartja az 1,6%-os szintet, az S&P 1,2%-on áll tegnaphoz képest. A Nasdaq 11 204 ponttal 1%-os pluszban van.

Amerika pluszban

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Remek a hangulat az amerikai piacokon, a vezető indexek kivétel nélkül emelkedni tudtak. A Dow 1,62%-os emelkedést mutat, 27 900 ponton áll magyar idő szerint este hatkor. Az S&P szintén 1% felett, 1,32%-os pluszban van 3 379 ponttal. A Nasdaq 1,5% ment ma eddig.

Szépen zárt a BUX, esett a Magyar Telekom

A magyar tőzsde 0,75 százalék emelkedéssel zárt, az OTP 0,32 százalékkal került feljebb, a Richter 0,6 százalékot emelkedett. A nap nyertese a  Mol volt, a magyar olajipari cég árfolyama 2,3 szézalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom közel 1 százalékot esett.

BUX

Felrántották Amerikát, emelkednek az európai piacok is

Az első óra elteltével a piacok érdemben emelkednek, a Nasdaq 1 százalék pluszban áll, a Dow 1,3 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 közel 1 százalékkal emelkedik. Az emelkedést a stimulussal kapcsolatos remények táplálják, miután Steven Mnuchin egy szerdai konferencián kijelentette, hogy "komolyan próbálják" mihamarabb tető alá hozni a stimulusmegállapodást.

spx

A jó hangulat átragadt az európai piacokra is, minden tőszde emelkedik, a BUX felülteljesítőként már 1,1 százalék pluszban van.

Felpattant Amerika, pluszban az indexek

A nyitás előtt még esés látszott a tengerentúlon, azonban gyors emelkedés után pluszban lendültek.

Az S&P500 közel 0,5 százalék emelkedésben van, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal, a Dow Jones 0,7 százalékkal került feljebb.

spx

Mínuszban nyithat Amerika

A tengerentúli piacnyitáshoz közeledve mindhárom nagy index 0,3-0,5 százalék közti esést vetít előre a tőzsdei nyitást megelőző kereskedés adatai alapján. Az S&P 500 0,4 százalék csökkenést mutat nyitás előtt.

spxxx

Kritikus szinthez ért, kitörés előtt a Mol?

Keresleti és kínálait sokk is érte az olajipart az elmúlt hónapokban, ez pedig meglátszik a szektor vállalatainak árfolyamgrafikonján is, a Mol árfolyama is hónapok óta csökkenő trendben halad, az elmúlt napok heves emelkedése után azonban akár jelentősen javulhat az összkép.

Tovább a cikkhez

Vegyesen teljesítenek a piacok

A délutánra fordulva javuló hangulatot látunk az európai piacokon, a magyar piac egyérelműen a felülteljesítők táborát erősíti. Továbbra is a német DAX és a francia CAC 40 index vezeti az esést.

A BUX 0,3 százalék emelkedése mellett az OTP, a Magyar Telekom és a Richter is közel 0,3 százalék esésben van, míg a MOL fontos ellenálláshoz érve 2,5 százalékkal került feljebb.

MOL

Kilencezer fős létszámleépítést jelentett be a Shell

Komoly átalakításokra készül a Shell, a múlt hónapban széleskörű stratégiai tervet jelentett be a vállalat, melyben az alacsony szén-dioxid kibocsátású működésre való áttérés részeként költségcsökkentést, és a működésének átalakítását jelentett be. A vállalat mai közzététele alapján a költségcsökkentési terv részeként megválik dolgozói több mint 10 százalékától. A jelenleg 83 000 dolgozót foglalkoztató cég 7-9 ezer fős leépítést tervez.

Tovább a cikkhez

Szépen teljesít a BUX, mínuszban Európa

A kereskedés első órája után a nagyobb európai piacok - a szlovén piacot leszámítva - mérsékelten esnek. A francia és a német tőzsde 0,8 százalék mínuszban van, míg a BUX 0,1 százalékos csökkenésével jól tartja magát.

Tenyérolvasós bolti fizetéssel állt elő az Amazon

Az Amazon bejelentette, hogy egy tenyérolvasó eszközt fejlesztett, amivel a fizikai boltokban fizethetnek a vásárlók – írja a BBC.

Tovább a cikkhez

28 ezer fős leépítést jelentett be a Disney

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb elbocsátását jelentette be a Disney, az úgynevezett üdülési üzletág (Disneyland, különböző üdülőklubok) 28 ezer dolgozójától válik meg, miután a koronavírus-járvány továbbra is jelentős negatív hatással van a turizmusra.

Tovább a cikkhez

Enyhe csökkenést mutat Európa

A DAX jelenleg 0,2 százalékkal került lejjebb a nyitás után, talán némiképp megnyugvás jön a piacokon a Biden-Trump vita után, a kontinens tőzsdéin sem látunk egyelőre nagyobb eséseket. A BUX közben 0,3 százalék mínuszban van, az OTP közel 1 százalékos esése mellett a másik három blue chip emelkedik.

dax

Eséssel nyitott a magyar tőzsde

A nyitás utáni percekben a BUX 0,7 százalékkal került lejjebb. Az esést az OTP vezeti, a magyar bankpapír 9175 forinton áll, ez közel 1,5 százalékos esés. A Mol kb 0,5 százalék mínuszban, míg a Magyar Telekomtegnapi záróára körül tartózkodik. A Richter a tegnapi nagy zakó után ma is lejjebb került,fontos technikai zóna környékén jelenleg 0,5 százalék mínuszban van, ha az emelkedő trendvonal törik, komolyabb tér nyilhat meg az esésre.

otp bank
Richter

OTP-részvényeket értékesített az OTP igazgatósági tagja

Pongrácz Antal, az OTP igazgatósági tagja OTP-részvényeket értékesített.

Tovább a cikkhez

Lefordulás a tőzsdéken

  • Mérsékelt eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, bár nap közben még pozitív volt a hangulat, a kereskedés utolsó időszaka a lecsorgás jegyében telt. Végül a Dow és az S&P 500 egyaránt 0,48 százalékos, a Nasdaq pedig 0,29 százalékos mínuszban zárta a keddi kereskedést. A sok bizonytalansági tényező egyike az amerikai elnökválasztás, a piacok kivárhattak az azóta lezajlott Biden-Trump vita előtt. A piacot a hangulat romlása mellett egyedi vállalati hírek is mozgatták, a JP Morgan hatalmas bírságot kapott, a bankot 920 millió dollárra büntették a fém- és állampapírpiaci manipuláció miatt.
  • Vegyesen teljesítettek az ázsiai tőzsdék szerdán, miután a friss makroadatok szerint stabil maradt a kínai feldolgozóipar teljesítménye szeptemberben, miközben tovább javult a koronavírus-járvány nyomán nehéz helyzetbe került szolgáltatóipar teljesítménye is. Viszont a hangulatra rányomta a bélyegét a keddi Trump-Biden vita. A Nikkei 1,4 százalékot esett, a hongkongi tőzsde 1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,1 százalékot gyengült, a dél-koreai tőzsde pedig zárva tartott szerdán.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,8 százalékos esés mellett várja a reggeli nyitást.
  • A szerdai nap a a magyar makroadatok szempontjából rengeteg érdekességet nem tartogat. A KSH közli a júliusi kereseti számokat, míg az MNB délután 5 órakor repotender tart. A nemzetközi piacon viszont adatdömpingre számítunk, ma érkezett a kínai feldolgozóipari és szolgáltatói bmi, amely némileg jobb lett a vártnál.Angliából felülvizsgált GDP adat jön, és a német gazdaság- és munkaerőpiacról kaphatunk friss információkat. Az Unió szeptemberi inflációs számait is megismerhetjük, most kiderül, hogy a tegnapi német 0,2 százalékos defláció után a teljes eurózónában milyen ütemű volt az infláció, vagy esetleges defláció. Az tengerentúli piacokat inkább a Trump-Biden vita mozgathatja, de érkezik egy munkaerőpiaci adat és egy felülvizsgált második negyedéves GDP adat.
  • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,5 százalékos esést követően 39,14 dollárnál jár, az arany árfolyama is esik, a sárga nemesfém jegyzése 1888,4 dolláron áll.
  • A forint jelenleg stagnál az euróval szemben, egy euróért 365,41 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,33 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:(c) Copyright 2020, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
ant group