Előfizetői tartalom

Fél éve véreztek el a magyar befektetési alapok - sikerült talpra állni?

Portfolio
Már lassan hét hónap telt el azóta, hogy a világ tőzsdéi összeomlottak a koronavírus-krízis súlya alatt és magukkal rántották a magyar befektetési alapokat is. Bár a befektetők nagy része azért még nem bonthat pezsgőt, a jó hír az, hogy még a legdurvábban beszakadt alapok többsége szépen elkezdett visszakapaszkodni az idei mélypontról. Az OTP Supra például, a krízis egyik nagy vesztese, október elejéig közel 15%-os pluszba került a márciusi összeomlás óta, de az év egészére nézve még mindig csúnya mínuszban van.

A legnagyobb magyar befektetési alapok többsége szinte érintetlenül átvészelte a koronavírus-válságot, az ingatlanportfóliók teljesen, a rövid kötvényalapok pedig szinte teljesen ellenállónak bizonyultak. A kockázatosabb vegyes, illetve abszolút hozamú alapok viszont nagyot estek. Az MKB Egyensúly 11% fölötti, az OTP Supra pedig 38% fölötti mínuszban is járt március közepén....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés