bika
Befektetés

Pluszban zárt Amerika, nagyot ment a Dow Jones Index

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken nyugodt kereskedés folyt ma reggelre, az európai piacok mérsékelt csökkenést mutatnak. Az Egyesült Államokban a stimulus tárgyalások ellenére is emelkednek a piacok, mert Trump kilátásba helyezett egy 25 milliárd dolláros csomagot a légitársaságok, míg 135 dollárt a kiskereskedelmi vállalatoknak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Pluszban zárt Amerika

A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones Index és a Nasdaq 1,9, az S&P 500 1,7 százalékos pluszban fejezte be a napot, a Dow ezzel július közepe óta a legjobb napját tudhatja maga mögött. A jelek szerint a befektetők örömmel fogadták az amerikai elnök, Donald Trump Twitter-bejegyzésekben előrevetített költségvetési költekezéseit, mely szerint 1200 dolláros egyszer állampolgári stimulus jöhet, illetve hogy a légitársaságoknak 25, a kkv-knak 135 milliárd dolláros támogatás jöhet. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

2 százalékos pluszban a Dow

Jó a hangulat a tengerentúli tőzsdéken, már több mint 550 pontos, 2 százalékos pluszban jár a Dow Jones Index, az S&P 500 1,8, a Nasdaq 1,9 százalékkal került feljebb. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Elindult az egyik ígéretes koronavírus-gyógyszer gyorsított engedélyezése

Emelkednek az Eli Lilly gyógyszergyártó cég papírjai, miután a társaság bejelentette: az amerikai gyógyszerfelügyelet gyorsított eljárású engedélyéért folyamodtak egyik koronavírus elleni készítményükkel.

Tovább a cikkhez

Mínuszban zárt a BUX

A végére elromlott a hangulat, és végül 0,2 százalék csökkenéssel zárt a magyar tőzsde. Az OTP és a Magyar Telekom 0,8 százalékot emelkedett, Richter  közel 0,8 százalékkal csökkent. A nap vesztese  Mol volt, amely közel 1,8 százalékos eséssel fejezte be a napot.

MOL

A tengerentúli piacok felülteljesítők

Hiába a kiváló hangulat Amerikában, az európai piacok nem követik le a mozgást. Az angol tőzsde 1 százalékos emelkedése és a BUX felülteljesítése mellett a piacok többsége negatív tartományban tartózkodik.

Vegyesen teljesítenek a FAANG részvények

Vegyes a kép a nagy technológiai cégek árfolyamában, miután a demokraták egy jelentésben 4 nagy technológiai céget, az Apple, az Amazon a Google és a Facebook ellenőrzését javasolják, és új monopóliumellenes törvények kidolgozására tettek javaslatot.

A Netflix emelkedése mellett az Amazon és az Apple árfolyama emelkedik, míg a Facebooké és az Alaphabeté(Google) csökken.

Pluszban nyitott Amerika

Mindhárom nagy index jelentékeny elmozdulást mutat, az S&P 500 3400 ponton áll, ez 1,2 százalék emelkedésnek felel meg, a Dow 28101 ponttal hasonló emelkedést mutat, myg a Nasdaq is emelkedik, közel 1 százalék emelkedést mutat.

spx

Már gyártja a Richter a koronavírus legígéretesebb gyógyszerét

Már gyártja a Richter Magyarországon az egyik gyógyszert, amit a legesélyesebbek között tartanak számon a koronavírus kezelésére szánt terápiás készítmények közül – írja az Index.

Tovább a cikkhez

Hatalmas bírságot rótt Lengyelország a Gazpromra az Északi Áramlat-2 miatt

A lengyel versenyfelügyeleti és fogyasztóvédelmi hivatal (UOKiK) több mint 6,45 milliárd eurónak megfelelő bírságot szabott ki a Gazprom orosz gázipari óriásvállalatra, és megbírságolna öt más, az Északi Áramlat-2 létesítésében részt vevő külföldi céget is - közölte szerdán a lengyel sajtó.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet a tengerentúlon

Az amerikai piacon Trump "tweet ” hadjárata” után jó hangulatban indulhat a kereskedés. Az amerikai elnök előbb 25 milliárd dollárt ígért a légitársaságoknak, majd 135 milliárd dollárt a kisvállalkozásoknak. A tőzsdei nyitást megelőző kereskedésben az S&P 500 és a Dow közel 0,8 százalék, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal emelkedésnél jár.

spx

Csányi Sándor: minimum 30-40 százalékkal többet ér az OTP

25 éve van a tőzsdén az OTP, ebből az alkalomból ma Csányi Sándor végezte el az ünnepélyes csengetést a Budapesti Értéktőzsdén. A bankvezér még idén május közepén, 9 200 forintos árfolyamnál azt nyilatkozta, hogy annál sokkal többet ér az OTP részvénye, az év eleji 15 ezres ár egyáltalán nem volt túlzó, és kétsége sincs abban, hogy az az ár vissza fog térni. A mai eseményen többek között azt kérdeztük a bankvezértől, hogy mit tükröz a mostani, 10 ezer forintos részvényárfolyam, és mikor állhat újra 15 ezer forint felett a kurzus, Patai Mihálytól és Végh Richárdól pedig azt kérdeztük, hogy mikor nőhet fel vagy érkezhet a tőzsdére egy újabb blue chip méretű vállalat a BÉT-en.

Tovább a cikkhez

Megszólalt a sztárbefektető: így lehet most sokat keresni Kínával

Ray Dalio, milliárdos sztárbefektető és a világ legnagyobb hedge fundjának alapítója a CNBC egyik műsorában osztotta meg az ázsiai piacokkal kapcsolatos befektetési megközelítését. A guru szerint érdemes most a kínai piacokba fektetni, de Indiával kapcsolatban már jóval szkeptikusabb volt.

Tovább a cikkhez

Romlik a hangulat Európában

Az amerikai piac csak fél 4-kor nyit ki, de a délelőtt második felében lefele vette az irányt Európa. Az angol piac viszonylag nagy emelkedése mellett a piacok többsége csökkenést mutat. 

A magyar piacon is nyugodt a hangulat, a BUX oldalazik. A blue chipek közül a Mol árfolyama esik a legnagyobb mértékben, közel 1 százalékos csökkenést mutat.

MOL

Nem jön a mentőcsomag, ezek a részvények lehetnek Trump intézkedésének nyertesei

Donald Trump kedden közölte, hogy az amerikai elnökválasztásig lefújja az újabb körös amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos tárgyalásokat, melynek hatására nagyot estek a tőzsdék. Jim Cramer azonban összegyűjtött néhány olyan részvényt, amelyeket érdemes lehet szemügyre venni az intézkedés fényében.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mikor jön az új iPhone

Az Apple közzétette meghívóját a következő termékbemutatójára, amelyen valószínűleg a legújabb iPhonet mutathatja be. A gyártó hagyományosan szeptemberben mutatja be új készüléket, azonban idén a koronavírus válság miatt gyártási nehézségek léptek fel, így az új készülékek bemutatása későbbi időpontra került. A kaliforniai központtal működő óriásvállalat „helló, sebesség” szlogennel tette közzé az esemény dátumát.

Tovább a cikkhez

Nincs határozott irány Európában

A nyitás után a főbb európai indexek mérskelten emelkednek. A DAX emelkedést mutat, a német index 0,4 százalékkal került feljebb, míg a francia és a belga piac szintén 0,3 száalékkal emelkedik. Az olasz és svájci tőzsde mérsékelten esik, 0,1-0,2 százalékkal kerültek lejjebb az indexek

dax

Mérsékelt emelkedés a magyar tőzsdén

A kereskedés nyitása utáni percekben a BUX közel 0,3 százalékkal értékelődött fel. A Magyar Telekom vezeti az emelkedést, a telekommunikációs cég 365 forinton áll jelenleg, ez 1,11 százalkos felértékelődést jelent. A Richter tegnapi záróárán áll, az OTP 0,7 százalék pluszban tartózkdik, míg a Mol 0,4 százalékot esett a nyitásban.

MOL

Simulus nélkül is emelkednek a piacok

  • A tegnapi nap nyugodtan telt a piacokon addig a pontig, míg Donald Trump bejelentette, hogy a stimulustárgyalások véget értek, a novemberi elnökválasztás előtt nem kerül vissza a napirendre. A tőzsdék gyors eséssel reagáltak, az addig 1-1,5 százalék emelkedésben lévő piacok hirtelen nagyobb mínuszba estek. A zárásra újabb eladási hullám indult el, így mindhárom nagy tengerentúli index komoly esést könyvelhetett el. Az S&P 500 1,4 százalék esés után 3360 ponton zárt, a Dow 27 772 pontos zárással 1,34 százalék csökkenést könyvelhetett el, míg a Nasdaq 11 291 pontos zárásával 1,89 százalékkal került lejjebb. Nem elég, hogy a stimulustárgyalások zátonyra futottak, a demokraták egy jelentésben 4 nagy technológiai céget, az Apple, az Amazon a Google és a Facebook ellenőrzését javasolják, és új monopóliumellenes törvények kidolgozására tettek javaslatot.
  • Az ázsiai piacok felfelé vették az irányt az amerikai stimulustárgyalások zátonyra futása ellenére, a hongkongi Hang Seng 0,7 százalékkal került feljebb, a japán Nikkei 0,2 százalékkal csökkent. A dél koreai Kospi közel 0,6 százalékos emelkedéssel zárt, míg az ausztrál tőzsde 1,24 százalékot emelkedett. A kínai tőzsdék, kötvény- és pénzpiacok még mindig, egészen október 9-éig zárva tartanak
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 0,6 százalékos emelkedést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
  • A magyar makroesemények tekintetében ma nyugalmas napunk lesz, a KSH közzéteszi a kereskedelmi szálláshelyek forgalmának adatait, míg az MNB repotendert tart. A nemzetközi piacokon komoly figyelemre számíthat a Fed- jegyzőkönyv kiadása, melyből a befektetők újabb információkat remélnek a jegybanki politikáról.
  • Az olaj ára feljebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,6 százalékos emelkedést követően 40,32 dollárnál jár, az arany árfolyama is emelkedik, a sárga nemesfém jegyzése 1885,82 dolláron áll.
  • A forint erősödött az euróval szemben, de a 360-as lélektani szint felett kezdi a kereskedést, egy euróért 360,4 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 307,15 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
becsi tozsde