Előfizetői tartalom

44 milliárd dolláros hozamot ért el a norvég nyugdíjalap egy negyedév alatt

MTI
A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja 412 milliárd norvég koronát (44,31 milliárd dollárt) nyert befektetésein a harmadik negyedévben, mivel az amerikai technológiai vállalatok árfolyamának emelkedése ellensúlyozta a koronavírus-járvány negatív hatásait - derült ki az alapot irányító norvég központi bank csütörtökön közzétett beszámolójából.

A részvényekbe, kötvényekbe és ingatlanokba fektető nyugdíjalap (SPU) 4,3 százalékos nyereséget könyvelt el a harmadik negyedév után. A legnagyobb hasznot a részvények hozták: a portfólióban 70,7 százalékos arányt képviselő részvénybefektetések hozama 5,7 százalék volt. Az első negyedévben még 90 milliárd koronával csökkent, a másodikban viszont 402 milliárd koronával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés