vaccine
Befektetés

Roche: teljesen irreálisak a várakozások a koronavírus-vakcinával kapcsolatban

Portfolio
Sokan azt remélik, hogy a koronavírus gyógyszerek és vakcinák még az év vége előtt széles körben elérhetővé válnak, de most újabb figyelmeztetés érkezett. A gyógyszergyártók vezetői folyamatosan hűtik a kedélyeket az esetleges vakcinákkal kapcsolatban, és a politikusoknál jóval későbbi időpontokat tartanak reálisnak. Most a Roche vezérigazgatója szólalt meg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Covid vakcina széles körben elérhető lesz az év végéig, sőt, a legtöbben csak 2021 második felében juthatnak hozzá, mondta el a Roche vezérigazgatója a Bloomberg TV-n. A vállalatoknak -bár nagy nyomás nehezedik rájuk társadalmi és politikai oldalról is – meg kell bizonyosodniuk az általuk készített vakcina hatásosságáról, és ha meg is van megfelelően tesztelt és hatékony oltóanyag, még a termelést is fel kell futtatniuk.

Itt komoly veszély van, mert ha rossz elvárásokat támasztasz, az emberek csalódni fognak, és feladják… Ha reálisak az elvárásaink, akkor az embereket összehangoltan magad mögött tartod, és megvan a hitelességed, amire vezetőként nagy szükségünk van.

Bár a Roche nem a koronavírus oltáson dolgozik, közvetve mégis kapcsolódik hozzá, a Regeneronnal működnek együtt egy potenciális kezeléssel kapcsolatban.

A járvány berobbanása óta Donal Trump mindvégig optimista volt a vakcinát illetően, de végül október elején el kellett ismernie, hogy valószínűleg csak a november 3-ai választás után engedélyezhetik.

A Novartis vezérigazgatója 2021 végi időpontot említve hasonlóan nyilatkozott múlt hónapban. A Pfizer -amely az egyik legígéretesebb kutatást folytatja- múlt héten jelentette be, hogy november vége előtt nem indítják el a sürgősségi engedélyeztetési folyamatot az Egyesült Államokban.

A gyógyszergyárak figyelmeztetései mellett a már meglévő vakcinát sem választaná mindenki, így a nyájimmunitás elérése nem valószínű akkor sem, ha már rendelkezünk oltóanyaggal a vírus ellen. Végső soron fel kell készülnünk együttmélni a vírussal, még elérhető oltóanyag mellett is, mondta el korábban David Ricks, az Eli Lilly vezérigazgatója.

Címapkép:Felix Dlangamandla/Beeld/Gallo Images via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Felfüggeszti az értékesítést az Aegon Lakástakarékpénztár