Befektetés

A környezettudatosságra építő alapot indított a Budapest Alapkezelő

Portfolio
A globális megatrendekre reflektáló NEXT alapcsaládjának új tagját indította el októberben a Budapest Alapkezelő Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap néven. Az újonnan indult alap az alapcsalád két korábbi tagját, a demográfiai változásokra és technológiai szektorra építő alapokat követi, és a környezettudatosság megatrendjére épít. Az alap olyan vállalatokba fektet, amelyek mindennapi működésük során kiemelt figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek, elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában - derül ki a Budapest Alapkezelő közleményéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Budapest Alapkezelő 2019-ben azzal a céllal hozott létre egy új, tematikus alapcsaládot Budapest NEXT néven, hogy kiaknázza a globális megatrendekben – a demográfiai változások, a technológiai áttörés, a klímaváltozás, a világ gazdasági erőviszonyainak átrendeződése, valamint a gyorsuló urbanizáció – rejlő befektetési potenciált. Ezek mind olyan alapvető és meghatározó változások, megatrendek, amelyek hosszú távon nem csupán az életünkre, hanem a befektetési döntéseinkre is jelentős hatással bírnak. Az alapcsalád tervezett elemeiből először a demográfiai változásokra reflektáló Budapest NEXT Generáció Alap, majd a technológiai szektorra fókuszáló Budapest NEXT Technológia Alap indult el. Előbbi alapban jelenleg 5,3 milliárd, utóbbiban pedig 7,1 milliárd forintot kezelnek.

A környezeti, társadalmi és vállalatirányítási témaköröket integráló és érvényesítő ESG (mozaikszó: Environmental, Social, Governance) szemlélet, valamint az erre építő alapok az elmúlt években a befektetések világában is kifejezetten népszerűvé váltak. Ez a filozófia a pénzügyek területén a zöld hitelektől kezdve a zöld kötvényeken át egészen a részvénybefektetésekig terjed. Hazánkban is egyre több olyan befektető van, akiknél kiemelt cél az elérendő profiton túlmenően, hogy támogassa a környezet fenntarthatóságát a befektetési döntésein keresztül. A Budapest Alapkezelő erre az igényre reagálva indította el legújabb, a környezettudatosság megatrendjére építő Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alapját. Az indulás óta már 1,6 milliárd forintot kezelnek az alapban. A globálisan megfigyelhető trendek alapján a fokozott figyelem, kereslet a hasonló, környezettudatosságot előtérbe helyező termékek iránt tartósan fennmaradhat.

Az új alap olyan vállalatok teljesítményéből kívánja részesíteni befektetőit, amelyek kiemelt figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek mindennapi működésük során, elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában, illetve olyan technológiákat és termékeket fejlesztenek, használnak és értékesítenek, amelyek környezeti szempontból a fenntartható fejlődést segítik elő. A részvénybefektetések kiválasztásánál az alap kezelői kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezeti faktorra, így olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a károsanyag-kibocsátás, az alternatív energiahordozók felhasználása, a víz- és hulladékgazdálkodás, a nyersanyagforrások fenntartható kezelése és a klímaváltozás mérséklése.

Kovács Ildikó, a Budapest Alapkezelő elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap három devizában (HUF, EUR, USD) érhető el,  és a magasabb hozam reményében az átlagosnál nagyobb kockázat vállalására hajlandó, elsősorban hosszútávú befektetésekben gondolkodó ügyfeleknek ajánlják - derül ki a közleményből.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

trader23