kriptopénz kriptotérder bitcoin bányász
Befektetés

Politikai törés kezd kialakulni a kriptós óriások közt

Portfolio
Miután a Coinbase komoly kritikákat kapott azért, mert kijelentették, hogy száműzik a politikát a vállalati kultúrájukból, a Ripple vezetése arról nyilatkozott, hogy nem lépnek hasonló útra, hiszen a techcégeknek „kötelessége” a társadalmi problémák megoldásán dolgozni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója a Black Lives Matter mozgalommal kapcsolatosan került kereszttűzbe, mivel eleinte nem volt hajlandó egyértelműen kiállni mellettük, majd bejelentette, hogy cége apolitikus kultúrát vesz fel. A Coinbase-nél sorra elkezdtek felmondani az alkalmazottak a botrány miatt, majd egy külön végkielégítési csomagot is kidolgoznak azoknak, akik nem hajlandók egyetérteni a cég apolitikus mentalitásával:

Brad Garlinghouse, a szintén kriptóval foglalkozó Ripple vezérigazgatója egy CNBC-nek adott interjúban fejtette ki, hogy úgy látja, a techcégeknek „kötelessége” a szociális problémák megoldásán dolgozni és kifejtette, hogy nem terveznek a Coinbase-hez hasonló kultúrát adaptálni.

„Mi úgy gondolunk a küldetésünkre, hogy az érték internetét teremtjük meg és célunk, hogy a társadalom számára pozitív eredményeket teremtsünk meg. Szerintem a techcégeknek megvan a lehetősége – ami valójában kötelesség -, hogy a megoldás részei legyünk” – mondta Garlinghouse a hírcsatornának.

Hozzátette: sajnos sok tech-platform felnagyítja ezeket a problémákat és nem a megoldásan dolgozik.

A Ripple vezetése egyébként olyannyira támogatja a politizálást, hogy még fizetett szabadságot is kínálnak azoknak, akik elmennek szavazni, valamint arra buzdítják az alkalmazottaikat, hogy vegyenek részt aktívan a pártok kampányaiban is.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader23