mobius
Befektetés

Figyelmeztet Mobius - Baljós jelek a tőzsdéken

Portfolio
Megszólalt Mark Mobius, a neves befektető a CNBC „Squawk Box Europe” műsorában kedden. A Mobius Capital Partner alapítója elmondta, hogy a jövő keddi amerikai választások „nagy hatással lehetnek a piacokra” és akár komoly esések is következhetnek. A befektető figyelmeztetett, hogy az S&P 500 indexben egy dupla csúcs alakzat formálódik, amely alapvetően egy negatív jelnek tekinthető a részvénypiac szempontjából.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az S&P 500 szeptember 2-án érte el mindenkori csúcsát, az index 3580 pont felett zárt, és ezzel a részvénypiacok ledolgozták a koronavírus járvány következtében kialakult esést. Miután a technológiai részvényekre nagy eladási nyomás nehezedett, az S&P előbb mérsékelten esett, majd október közepén 3534 pontra emelkedett, és jelenleg 3400 pont körül áll. Bár az S&P 500 eddig emelkedett az évben, Mobius szerint most egy dupla csúcs rajzolódik ki.

spx 222

A dupla csúcs egy technikai elemzők által figyelt alakzat, ahol egy adott eszköz ára kétszer  egymás után fordul le lokális vagy történelmi csúcsról, és a két csúcs közt csak mérsékelt esés következik be. Ilyen esetben a dupla csúcs már nagyon erős ellenállásként funkciónál, hiszen a technikai befektetők ezt kiemelten figyelik, és a csúcs közelében eladási megbízásokat adnak.

Érdekes, ha technikai elemző vagy és megnézed az S&P 500-at, úgy néz ki, hogy egy dupla csúcs formálódik, ami elég veszélyes.

-mondta el a befektető.

Ráadásul a politikai bizonytalanság is rányomhatja a bélyegét a piacokra, mert ha a választásokon az eredmény szoros lesz, akkor Donald Trump már utalt rá, hogy vitatni fogja a végeredményt. Az elemzők általánosságban úgy vélik, hogy a politikai bizonytalanság elhúzódása felkavarná a globális piacokat is.

Úgy gondolom, hogy sok befektető a világ minden táján nagyon figyelmesen követi ezt, mert az amerikai piac visszaesése mindenkit érint.

-mondta el Mobius

Mobius véleménye szerint az Egyesült Államok és a globális piacok Joe Biden győzelme esetén esni fognak, igaz, csak rövid távon, miközben a befektetők arra várnak, milyen tényleges politikai intézkedéseket hoz Biden:

Ha úgy dönt, hogy nem emel adót, akkor az jót tenne a piacoknak, ezért meg kell várnunk, hogy megválasztása esetén milyen tényleges intézkedéseket hoz.

Az S&P jelenleg közel 3400 pont körül tartózkodik, az évben 5 százalékkal került feljebb, míg az elmúlt héten mérsékelt csökkenést mutat.

sp500

(CNBC)

Címlapkép:Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
nyugdíj idős munka öreg getty stock