iroda tárgyalás befektető
Befektetés

Nem játszom olyan játékot, amit nem értek – 10 milliárd dollárnyi vagyont ad vissza egy alapkezelő

Portfolio
Ted Aronson, az AJO Partners vezetője úgy döntött, hogy bezárja alapját és inkább visszaadja a 10 milliárd dollárnyi kezelt vagyont a befektetőknek, a mostani piaci körülményekre hivatkozva. Hasonlót lépett hajdanán Warren Buffett is – írja a Business Insider.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Harmincöt évnyi fennállás után Ted Aronson úgy döntött, hogy bezárja értékalapú befektetésekre fókuszáló alapkezelőjét és a 10 milliárd dollár kezelt vagyont visszajuttatja a befektetőknek. A szokatlan lépés hajaz Warren Buffettére, aki 1969-ben szintén bezárta a Buffett Partnershipet - írja a lap.

Aronson az AJO Partners befektetőinek írt levelében kitér arra, hogy az alapok relatív teljesítménye azért rossz, mivel a befektetési előny, a titkos hozzávaló, amivel az alapkezelő eddig dolgozott, számos, a piacot jelenleg hajtó erőnek ellent mond.

Az eszközértékekben bekövetkezett „szárazság” – ami az eddigi leghosszabb – az egyik legnagyobb kihívás, a piaci ellenszél hossza és súlyossága az ügyfelek, a tanácsadók és az alkalmazottak számára is nehézséget okoz. Az alapkezelő vezére ezzel minden bizonnyal a növekedési részvények uralmára utal, az elmúlt években az értékalapú befektetések ezek mellett elhalványultak.

Hasonlóan döntött Warren Buffett is, amikor 1969-ben bezárta a Buffett Partnershipet és visszaadta befektetőinek a pénzüket.  Az omahai bölcs a befektetőknek írt akkori levelében a jó befektetési lehetőségek hiányára, a volatilis piacokra hivatkozva zárta be cégét, ahogy ő fogalmazott, nem volt kedve a rövid távú hozamokat hajkurászni.

Buffett akkor a jelentősen megemelkedő, spekulációs célzatú befektetésekre is felhívta a figyelmet, amelyek aláássák az ő befektetési megközelítését. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a jó minőségű és mennyiségű befektetési ötletek jelenleg rekord alacsonyan vannak - mondta 1969-ben.

Egyszerűen nem látok egy olyan lehetőségét sem, amely ésszerű reményt adna egy jó év eléréséhez, és nincs kedvem tapogatózni abban reménykedve, hogy mások pénzével szerencsés leszek

– írta akkor Buffett, hozzátéve, hogy

nem vagyok ráhangolódva erre a piaci környezetre és nem akarok elrontani egy tisztességes eredményt azzal, hogy olyan játékot játszom, amit nem értek, csak azért, hogy hőssé váljak.

Buffett cége 13 éves fennállása alatt 29,5%-ot ért el éves szinten befektetőinek, mielőtt a bezárás mellett döntött.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
GettyImages-1154601854(1)