repulo eir
Befektetés

Óriásit esett a DAX, zuhannak a légitársaságok és az autógyártók

Portfolio
Ma reggel érkezett a hír, hogy Németország lezárhatja a vendéglátóipari egységeit és egy sor szigorítást vezethet be november 4.-étől. A Bloomberg értesülése alapján Angela Merkel szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, és az utazások korlátozása mellett a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását is javasolja.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A hírre óriási esés bontakozott ki a német és európai piacokon, és egyelőre nem látszik az esés alja. A legnagyobb zuhanás az autógyártó és ciklikus részvényeknél tapasztalható.

A Ferrari felülteljesítése mellett minden európai autógyártó részvénye nagy eséseket mutat. A legrosszabbul a Renault teljesít, de a PSA csoport és a Fiat-Chrysler is 5 százalék feletti esést mutat.

Az autógyártók közül a Peugeut esett a legnagyobbat, a német hír mellett arra az értesülésre, hogy Franciaország teljes lezárást fontolgat a koronavírus esetszám növekedése miatt.

A Renault jelenleg közel 7 százalékot esett, de a 20 eurós zóna jó támasszint lehet az árfolyam számára.

renault

Az autógyártók mellett a légitársaságok részvényei is hatalmasat zuhantak ma, a megtépázott szektor részvényei tovább tudtak esni, és már a márciusi aljak közelében, vagy az alatt is tartózkodnak.

Minden cég árfolyama zuhan, az Air France, a Ryanair és a Lufthansa teljesít a legrosszabbul.

A német Lufthansa márciusi mélypontja közel 7 euró volt, most ismét megközelítette ezt a szintet. A támaszzóna erős lehet, azonban ha a hangulat tovább romlik, új mélypontok felé nyílhat meg a tér.

lufthansa

A francia Air-France-KLM a márciusi aljak után tovább esett, a szeptember végi mélypontot tesztelheti az árfolyam. Amennyiben a 2,8 eurós erős támasszóna elesne, és alá tudna zárni, akkor újabb komolyabb esés bontakozhat ki.

air france

Címlapkép:Robert Alexander/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

trader23