Befektetés

MKB-Pannónia: Megérkezett második hullám

Czifra Gábor
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az MKB-Pannónia Alapkezelő írását olvashatják:

"Az ősz, a hideg és az influenza szezon beköszöntével újból dinamikusan emelkedni kezdett az új koronavírusos betegek száma, ami a vártnak megfelelően beindította a második hullámot. Ez a hullám sokkal tartósabb és hosszabb idő alatt fog lecsengeni, mint amire most sokan számítanak. A gazdaság teljes lezárásának és a kijárási korlátozások újbóli bevezetésének azonban kicsi az esélye, ezzel szemben sokkal valószínűbb a részleges korlátozások (tömegrendezvények tiltása, iskolák bezárása, beutazási tilalom), ami a vírus okozta válságból való kilábalást lassabbá fogja tenni. Ennek fényében sokkal valószínűbb a hosszan elnyúló, L alakú lassú kilábalás, ami komolyan próbára fogja tenni a gazdasági szereplők állóképességét.  A laza fiskális és monetáris politika által indukált optimista befektetői hangulatnak és extrém értékeltségnek komoly próbát kell kiállnia az ősz és tél folyamán.

Ilyen viharvert környezetben a részvények általánosságban kerülendőek, és érdemes defenzív portfóliót kialakítani 20%-s részvénysúllyal és 50% készpénzaránnyal. A fejlett részvények közül a magas készpénz aránnyal rendelkező technológiai és felhőszolgáltatók teljesítettek jól a vártnak megfelelően. A következő időszakban az amerikai és európai vírushelyzet romlása és a feszített értékeltség miatt érdemes profitot realizálni az amerikai technológiai papírokon és a dollár gyengülésével párhuzamosan olcsó fejlődő piaci részvényeket vásárolni. Az extrém amerikai mennyiségi lazítás és a magas államháztartási hiány miatt a következő hónapokban az amerikai deviza biztonsági tartalék szerepe háttérbe szorulhat és tartós gyengülő trend alakulhat ki, ezért érdemes az átmeneti dollár erősödéseket amerikai deviza eladásra kihasználni. A hosszabb távon gondolkodóknak a következő időszak és a tél kiváló beszállási pontokat nyújthat a részvényvásárlásokra. Ezeket a vételeket a pánik eladási hullámok idején érdemes végrehajtani."

Találd meg a neked való befektetési alapot!
mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader23