legszélesebb_monet
Befektetés

Töltsd híres festőkkel a novembert

műtárgy.com
A szeptemberi Műtárgyak Éjszakája után sem telik az ősz programok nélkül: a nemrég zárult Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár után novemberben Monet, Van Gogh és Picasso festészetébe lehet betekintést nyerni. A programokon élőben korlátozott létszámban, valamint az előadásokon online is részt lehet venni.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

1874-ben néhány fiatal festő a folyamatos elutasítás miatti haragjában és elkeseredésében létrehozta saját, független kiállítását. Claude Monet Impresszió, a felkelő nap című festménye alapján egy gúnyolódó kritikus „Az impresszionisták kiállítása” címmel mutatta be a tárlatot. Az elnevezést a szerző bántónak szánta, azonban a csoport magára vette és ezen a néven vált ismertté. Az impresszionisták nyolc közös kiállítást rendeztek, majd útjaik szétváltak és mindenki az egyéni karrierjét építette. Az előadás Claude Monet életét és művészetét mutatja be, amelyet Mácsay Krisztina művészettörténész tart. Az előadáson való részvételre itt, az online közvetítésre pedig itt lehet regisztrálni.

mm1
Claude Monet: Virágzó szilvafák, 1879. Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria

„A szívemet és a lelkemet beleöltem a munkámba, és ettől elvesztettem az eszemet.” – írta magáról Van Gogh. Több mint 100 éve kíváncsian fürkésszük a festményeit, próbáljuk őt megérteni, az életét övező legendákat felderíteni, a lelki és alkotói szenvedéseit értelmezni. Élete során nem ismerték fel tehetségét, de a benne rejlő nyughatatlanság, a nem-lankadó útkeresés szélsőséges megnyilvánulásai mára már beemelték őt a művészettörténet nagyjai közé. Az előadás során Zaray Szilvia új utakat keres Van Gogh-hoz annak festményein és a testvérének írt levelein keresztül. Az előadáson való részvételre itt, az online közvetítésre pedig itt lehet regisztrálni.

mm2
Van Gogh: Önarckép Paul Gauguin számára - részlet, 1888. Fogg, Harvard Art Museums

Picasso talán a leghíresebb modern festőművész. Életének számos különös eseménye, híres barátságai és szerelmei már életében legendás figurává tették. Hihetetlen munkakedvvel és kiapadhatatlan kreativitással életében mintegy 4300 festményt, több ezer grafikát és több száz szobrot készített. Anatómiai és testarány-stúdiumaira alapozva kezdte kutatni az emberi testábrázolás konvencionális alapjait, és tett kísérletet a felrúgásukra. Lovass Dóra esztéta előadásában Picasso legfontosabb korszakait ismerteti az emberi test és arc dekonstruálásának tükrében. Az előadáson való részvételre itt, az online közvetítésre pedig itt lehet regisztrálni.

mm3
Pablo Picasso: Anya és játszó gyerekek, Vallauris, 1951. Picasso Múzeum, Párizs – Antibes

A három előadásról itt található további információ.

Szerző: műtárgy.com

Címlapkép: Claude Monet Kazlak-sorozatának egy darabja 1890-ből, Sotheby’s aukciós ház. Fotó: MTI/AP

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
nyugdíj idős munka öreg getty stock