Előfizetői tartalom

Emberekre cserélik a robotokat a Walmart üzleteiben

Portfolio
A kiskereskedelmi szektorban folyamatos harc megy a szereplők közt a költségoptimalizálásért, hiszen ezek az üzletágak jellemzően alacsony marzsokkal működnek. A világ legnagyobb szupermarket hálózata, a Walmart bejelentette, hogy megszünteti a partneri tevékenységet a Bossa Nova Robotics céggel, amely eddig készletszintellenőrző robotokkal látta el a céget. A vállalat a robotok kivezetésének okát nem hozta nyilvánosságra.

A gépek átvizsgálták a polcokat, hogy pontos nyilvántartást tudjanak vezetni, miből, mennyi van raktáron, és az árazás megfelelő-e. A hiányzó készlet problémát okoz a kiskereskedők számára, mert befolyásolhatja az értékesítést, ha a vásárlók nem találnak meg egy-egy terméket az üzlet polcain. A kezdeményezés célja az volt, hogy elősegítse a hagyományos üzletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés