Előfizetői tartalom

MNB: a 20 ezresek kétharmadát nem fizetésre használja a lakosság

Portfolio
Átmeneti megingást hozott a koronavírus a hazai megtakarítások piacán – mondta Kandrács Csaba a Portfolio Öngondoskodás 2020 konferenciáján. A készpénzállomány magas Magyarországon, de nemzetközi összehasonlításban nem kiugró – jegyezte meg előadásában az MNB alelnöke. Az öngondoskodási célú termékek hosszabb ideje tartó visszaszorulása miatt azonban nem lehetünk elégedettek.

A lakosság pénzügyi vagyonát érintő aktuális folyamatokról beszélt Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a Portfolio mai hibrid Öngondoskodás 2020 konferenciájának nyitóelőadásában: 2014 óta dinamikusan nő a háztartások pénzügyi vagyona, a pandémia következtében lassult a növekedés, de nem váltott át negatívvá. A kötvényállomány lóg ki igazán a sorból: csak tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés