Előfizetői tartalom

Karnyújtásnyira a bitcoin 2017-es csúcsa - meddig tarthat még a digitális arany diadalmenete?

Portfolio
Hatalmasat ralizott a bitcoin október közepe óta: a kriptodeviza még a 16 000 dolláros árfolyamot is átlépte. A 2017-es bitcoinőrület óta nem volt ilyen drága a digitális deviza, már csak 3000 dollárt kell mennie, hogy újabb csúcsot döntsön. Megnéztük, mi áll a drágulás hátterében és hogy meddig mehet még a „digitális arany.”


Hatalmas menetet láthattunk

Hatalmas ralin van túl a legnagyobb piaci kapitalizációjú digitális deviza: a Bitstamp adatai szerint 16 035 dollárt ér a virtuális pénz, melynek értéke október 17-én „csak” 11 341 dollár volt.

Ez azt jelenti, hogy bő egy hónap alatt 41%-ot drágult a bitcoin.

A kritpodeviza az év egészében elég jól teljesített egyébként: december 30-án 7322 dollárért lehetett vásárolni az eszközből, így aki ekkor beszállt, 120%-os hozamot tudott elérni szűk egy év alatt.

A cikk tartalma:

  • 2020 a bitcoin éve
  • Mi áll a rali hátterében?
  • Meddig mehet még a bitcoin?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés