4,6 millió dollárt fizetett egy ebédért Warren Buffettel, de elmarad
Befektetés

Dollármilliókkal beszáll Warren Buffett a vakcinagyártásba

Portfolio
Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben 5,7 milliárd dollárnyi pozíciót épített ki gyógyszeripari cégekben, miközben a banki részvényektől inkább szabadult –írja a Financial Times.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Berkshire 21,3 millió darab részvényt vásárolt az AbbVie-ben, 30 milliót a Bristol-Myers Squibből, 22,4 millió részvényt a Merckből és 3,7 millió darabot a Pfizer rézvényeiből a 245 milliárd dollárt kitevő részvényportfóliójába.  A döntés azért is érdekes, mivel az utóbbi években Buffett inkább kerülte a gyógyszeripari vállalatok részvényeit.

A Pfizer mellett a Merck is dolgozik a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén, előbbi cégnek a részvényei jókorát meneteltek a kedvező vakcinahírek után. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy Buffett több millió dolláros befektetései ellenére is csak kis játékosnak számított a négy cégben a negyedév végén: befektetéseivel a Bristol-Myersben 1,3%-os, az AbbVie-ben 1,2%-os, a Merckben 0,9%-os, a Pfizerben pedig kevesebb mint 0,1%-os részesedést szerzett.

 Ezzel a négy új vásárlással a Berkshire egészségügyi szektorban lévő befektetései 9,3 milliárd dollárra duzzadtak a harmadik negyedév végén. A cég már korábban beszállt a Biogenbe, a Johnson & Johnsonba, a Tevába és a DaVitába.

Mindeközben a Berkshire több nagybankban is visszavágta részesedését a szeptemberrel záruló három hónapban: Wells Fargo, JP Morgan, PNC Financial és M&T Bank-részvényeket is eladott. A Wells Fargóban lévő részesedéséből 110,2 millió darab részvénytől szabadult meg, ami közel fele a bankban lévő pozíciójának (ami jelenleg 3,1%-os részesedést jelent a pénzintézetben), a JP Morgan esetében pedig 21,2 millió részvénytől szabadult meg.

A negyedévben mindössze egy bankban növelte részesedését Buffett cége: a Bank of Americában, amelyben július és szeptember között 85 millió darab részvényt vásárolt, ezzel már 11,7%-os részesedést kiépítve a bankban.

Címlapkép: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader23