amazon pillpack
Befektetés

Hihetetlen az Amazon, most a vényköteles gyógyszerek piacára lép be

Portfolio
Az Amazon beszáll a vényköteles gyógyszerek házhozszállításába is. A vállalat még 2017-ben vásárolta meg a PillPack online gyógyszertárát, amellyel azonban nem tudott áttörést elérni az iparágban. Az Amazon már régebb óta tervezi a beszállást a gyógyszer-kiskereskedelembe, azonban eddig szabályozói okokból nem tudott saját weboldalán vényköteles gyógyszereket árusítani.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az e-kereskedelmi óriás ma mutatta be az Amazon Pharmacy nevű webhelyet és mobilalkalmazást, amellyel az emberek az egészségbiztosításuk használata mellett is tudnak gyógyszert rendelni. Azok a Prime felhasználók, akik nem használják a biztosításukat, jogosultak a generikus és más gyógyszerek kedvezményes áron történő megvásárlására.

Az elemzők már régóta várták, hogy a cég nagyobb szeletet hasít ki magának az egészségiparból, hiszen a digitális csatornák és logisztikai képességei által hatékonyan tudna működni az évi közel 4 000 milliárd dolláros iparágban.

A vállalat a PillPack felvásárlásával már próbált meghatározó szereplővé válni a gyógyszer-kiskereskedők között, ez eddig azonban sikertelen volt.

A mai bejelentés az első alkalom, hogy a vásárlók vényköteles gyógyszereket rendelhetnek közvetlenül az Amazon.com-ról, korábban a PillPack oldalára irányították őket. Az integrált gyógyszertár megszünteti az Amazon eddigi hiányosságát, hogy vényköteles gyógyszert tudjon csomagként küldeni.

Az Amazonon belül látszik a biztosítással támogatott és biztosítás nélküli ár is, így a fogyasztók számára teljes átláthatóságot biztosít, mely akár megváltoztathatja az ellátási láncot.

Az Amazon Pharmacyt úgy alakítottuk ki, hogy a vásárlókat helyezzük előtérbe, ezzel az Amazon hűséges fogyasztóit kiszolgáljuk egy olyan iparágban, ami időnként zavaró és frusztráló tud lenni.

- mondta el TJ Parker, az Amazon Pharmacy alelnöke és a PillPack társalapítója.

Az Amazon eddig is komoly nyomást helyezett a hagyományos gyógyszertárláncokra, amelyek integrált működési modellt vettek fel.  A CVS még 2018-ban vette meg az Aetna biztosítót 68 milliárd dollárért, a Walgreens számos partnertevékenységet folytat, hogy olyan termékek is a boltjai polcára kerüljenek, mint élelmiszer vagy mobiltelefonok. Sőt, a Walgreens-nek olyan tervei is vannak, hogy orvosi rendelőket építtet be az üzleteibe, így egy integrált szolgáltatással próbálja a piaci részesedését megőrizni.

Az Amazon piacra lépése nem garantálja a piac letarolását. A gyógyszertárláncokat üzemeltető cégek régóta azon a véleményen vannak, hogy a betegek inkább a személyes vásárlást preferálják, már csak a közvetlen gyógyszerésszel történő találkozás miatt. Az Amazon ezt az élményt próbálja digitálisan „újrateremteni”.

Bár egyelőre csak egy induló szolgáltatásról van szó, a gyógyszertárláncok részvényei érzékenyen reagáltak a bejelentésre.

A CVS a nyitás előtti kereskedésben közel 8 százalékkal,

cvs

a Walgreens 10 százalékkal,

walgreens

míg a Rite Aid 12,3 százalékkal került lejjebb.

Rite aid

Jeff Bezos, az Amazon alapítója a Prime tagsági előfizetést helyezte a központba vállalat stratégiájában, hogy állandó és lojális vásárlói bázist építsen ki. A csatlakozás eredetileg korlátlan ingyenes házhozszállítást tett lehetővé, de az elmúlt években már tartalmazza a videó streaminget, a felhőalapú tárolást és kedvezményeket az Amazon tulajdonában álló Whole Foods-ban.

Az Amazon árfolyama 1,8 százalékkal emelkedik a nyitás előtti kereskedésben, jelenleg 3185 dollárt kell adni egy részvényért.

amazon

(Bloomberg)

Címlapkép: Smith Collection/Gado/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader23