easyíjet
Befektetés

Koronavírus: lefeleződtek az easyJet bevételei az elmúlt egy évben

Portfolio
Az easyJet bevételei több mint 50 százalékkal csökkentek a szeptemberben záruló üzleti évükben, derül ki a társaság ma közzétett jelentéséből.  A vállalat közölte, hogy az év utolsó 3 hónapjában előreláthatólag a kapacitásai csak mintegy 20% százalékát használja ki.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az easyJet bevételei több mint 50 százalékkal csökkentek az üzleti évben - derül ki a társaság ma közzétett jelentéséből.  A vállalat közölte, hogy az év utolsó 3 hónapjában előreláthatólag a kapacitásai csak mintegy 20% százalékát használja ki.

Az easyJet a teljes pénzügyi üzleti évére 3 milliárd font bevételt jelentett, ami év/év alapon 52,9 százalék visszaesésnek felel meg.

Az utasok száma szintén 50 százalékkal csökkent ugyanebben az időszakban koronavírus miatt életbe léptetett a különböző utazási korlátozások és karanténok következtében.

A pénzügyi év jelentésének fontosabb részletei:

  • A kapacitás 45,7 százalékkal csökkent 2019-hez képest.
  • A bevétel 3 milliárd font lett az 1 évvel ezelőtti 6,4 milliárdhoz képest.
  • A cég vesztesége 1.27 milliárd font lett az üzleti évben.
  • A társaság erős mérleggel rendelkezik, a folyamatos veszteséges működés ellenére további 2,3 milliárd font likviditással rendelkeznek.

A cég számára a nehéz időszak ellenére az easyJet vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság jó úton halad a kilábalási szakasz előnyeinek kihasználása érdekében.

Ismerjük a brandünk előnyeit, és az ügyfelek bíznak bennünk, a vállalat ár-érték aránya jó alapot ad arra, hogy egy visszapattanás esetén profitáljunk belőle, ha bekövetkezik a fellendülés

- mondta el Johan Lundgren, az easyJet vezérigazgatója a CNBC „Squawk Boksz” hétfői műsorában.

A vállalatvezető hozzátette, hogy minél tovább maradnak fenn a korlátozások, annál nagyobbat fog ugrani a kereslet a lazítások után. A légitársaság közölte, hogy az mikor Egyesült Királyság kormánya október végén a Kanári szigetekről érkezők számára megszüntette a kötelező karantént, a foglalások 5 nap alatt 876 százalékkal növekedtek. Lundgren kiemeelte, hogy az oltóanyaggal kapcsolatos bejelentések „mindenképpen jó hírek a számukra”.

A vakcina híre nagyon jó, és úgy gondolom, hogy ez valóban hozzájárul a kereslet visszatéréséhez és az emberek bizalma is visszatérhet az utazások terén

- mondta el Lundgren.

Az easyJet árfolyama ma 2,85 százalékkal esik, az évben eddig közel 47 százalékkal került lejjebb, de az árfolyam az elmúlt 1 hétben a vakcinahíreknek hatására 40 százalékkal került feljebb.

easyjet   napi

Címlapkép: Dan Kitwood/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

trader23