Előfizetői tartalom

Már dolgozik az MNB a szabályozáson, ami fontos változást hoz a magyar alapoknál

Megjelent az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (Esma) oldalán a magyar nyelvre is lefordított, a befektetési alapok sikerdíjszámítására vonatkozó új ajánlás. A fontosabb változásokról már tavasszal is beszámoltunk, a most elkészült fordításnak azért van jelentősége, mivel ennek nyomán az MNB is hamarosan elkészíti a magyar befektetési alapokra vonatkozó hazai ajánlást.

Az Esma ajánlását valamennyi hivatalos uniós nyelven történő közzétételének időpontját követő 2 hónap elteltével kell alkalmazni, tehát 2021. január 5-től. Fontos azonban, hogy januártól csak azokra az alapokra érvényesek a sikerdíj-számítási szabályok, amelyeknél ezen időpont után vezetnek be először sikerdíjat. A már meglévő sikerdíjas alapoknál lesz egy átmenet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés