Előfizetői tartalom

JP Morgan: hirtelen tőzsdei esésre kell felkészülnünk

Portfolio
A befektetők egy része szeret széles körben diverzifikálni, ezért olyan befektetési alapba helyezi a pénzét, amely egy konkrét befektetési politikát követ. Nagyon népszerűek az 50/50, 60/40 és 70/30 részvény/kötvény-arányt tartalmazó portfóliók, azonban a kiugró részvénypiaci teljesítmény hatására ezek az arányok a negyedévben jelentősen megváltoztak. Az alapok általában hónap végén, de legkésőbb a negyedév végén allokálják újra eszközeiket a kívánt arányszámra, az általuk generált eladás akár eladói hullámot is elindíthat, és hirtelen komolyabb esés bontakozhat ki.

Az eszközök arányának porfólió helyreállítása a globális részvénypiacokról mintegy 300 milliárd dollár kivonást eredményezhet év végéig, íjra elemzésében a JP Morgan. Az elemzőház arra figyelmeztet, hogy az erős részvénypiaci teljesítmény miatt több meghatározott befektetési politikával rendelkező alapnak tőkét kell részvényből kötvénybe helyezniük. Ide tartoznak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái