Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: átlépte a 30 ezer pontot a Dow Jones

Portfolio
Megnyugodtak a piacok, miután Donald Trump elnök bejelentette: elkezdte a hatalomátadást Joe Bidennek, az Egyesült Államok következő várható elnökének. Ezen kívül sorra érkeznek a jó hírek a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatosan, amely miatt zsákolni kezdték a befektetők a részvényeket. A tőzsdéken egész szép kis rali vette kezdetét: a Dow Jones 400 pontos emelkedés után a történelem során először átlépte a 30 ezer pontot.

A 400 pontos emelkedés körülbelül 1,4%-os változásnak felel meg. Szépen teljesített a Nasdaq és az S&P 500 is, az előbbi 1, az utóbbi 1,4%-ot emelkedett eddig a mai nap. Donald Trump tegnap jelentette be, hogy elkezdte a hatalomátadási procedúrát Joe Bidennek, így úgy néz ki, sikerül elkerülni azt a vészforgatókönyvet, hogy az elnök nem ismeri el a vereségét és foggal-körömmel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés