Előfizetői tartalom

Elúszott nyugdíjpénzek: súlyos százezrekkel rövidítik meg magukat egyesek

Egyre többen és egyre nagyobb értékben veszik igénybe a nyugdíjbiztosítások befizetései után járó 20%-os adókedvezményt: idén már csaknem 290 ezren éltek a lehetőséggel e nyugdíjcélú megtakarítások esetében. Ugyanakkor a Portfolio által összesített számok azt mutatják, hogy nem mindenki tudatos e téren: az adójóváírásra jogosult nyugdíjbiztosítások mindössze 84%-ára vették igénybe idén a maximálisan igénybe vehető összeg 78%-át. Vannak objektív akadályai is a teljes összegű adójóváírás igénybevételének, ugyanakkor sokan megfeledkeznek az akár évi 130 ezer forintos kedvezményről és annak jövőbeni hozamáról.

Nyugdíjbiztosítást kötnél? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! A nyugdíjcélú megtakarítások adókedvezményéről és az év végi befizetés jelentőségéről a napokban írtunk figyelemfelhívó cikket: Kapcsolódó cikkünk 2020. 12. 02. Már csak pár napod maradt, hogy akár 280 ezer forint állami ingyenpénz üsse a markodat Sokan nem veszik igénybe a nyugdíjbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái