Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt rengeteg idős meghal, de továbbra is nagy bajban a nyugdíjrendszer

Különösen a nyugdíjpénztárakban és egyéb nyugdíjprogramokban lévő megtakarítások sínylették meg a tavasszal kirobbant koronavírus-válságot, az OECD friss elemzése szerint számos országban visszaesett a tagi hozzájárulás mértéke, és több olyan döntés született, amelyeknek a nyugdíjas években lesz meg a böjtje. Az állami nyugdíjrendszerek többnyire nagyobb sokkok nélkül átvészelték az utóbbi hónapokat, a munkahely-támogató intézkedések egyelőre megmentették a nagyobb hiányoktól az állami nyugdíjkasszákat. Átmenetileg, de enyhülést hozott az állami nyugdíjak tekintetében az idősek többlethalálozása is, ennek azonban nem lesz olyan nagy és sokáig tartó pozitív hatása a nyugdíjrendszerre, ahogyan azt sokan gondolták.

Visszaesett a nyugdíjmegtakarítások értéke Jelentős sokkot szenvedtek el a nyugdíjmegtakarítások és időskori nyugdíjak a koronavírus miatt. A vállalkozásokat érintő törések, a gazdasági aktivitásban látott visszaesés, az emelkedő munkanélküliség, a monetáris és fiskális politikák okozta növekvő adósságállomány mind negatív kihatással voltak az állami nyugdíjrendszerekre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái