Előfizetői tartalom

Belső konfliktus a Volkswagennél, a felügyelőbizottságot is összehívták

Portfolio
A Volkswagen felügyelőbizottsága előrehozta az eredetileg csütörtökre tervezett ülését, amelyben megpróbálja megegyezésre bírni a cég vezérigazgatóját és szakszervezeti vezetőit. A jelenlegi vezérigazgató a társaság versenyképességét szeretné erősíteni, viszont a megvalósítás szempontjai nem egyeznek az elsősorban munkahelyvédelemre összepontosító szakszervezeti vezetőkkel. Az ülést a Reuters forrásai szerint ma tartják meg.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója 2015 óta vezeti a céget, és igyekszik minél gyorsabbá tenni a társaság átalakulását. A fő cél a belsőégésű motorral szerelt gépjárművek helyett az elektromos modellek mihamarabbi tömeggyártása, és a vezetést segítő funkciók és önvezetési képességek fejlesztése. A Volkswagen technológiai vállalattá tétele azonban komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés