Előfizetői tartalom

16 millió forintra bírságolt egy magánszemélyt az MNB

Portfolio
Az MNB összesen 16 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki L. Zsolt magánszemélyre és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy engedély nélkül portfóliókezelést, illetve bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végezzen. A jegybank nyilvántartásában nem szereplő magánszemély huzamosabb ideig határon átnyúló befektetéseket közvetített magyar ügyfelek részére - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta, hogy a budapesti lakóhelyű L. Zsolt végzett-e rendszeres gazdasági tevékenység keretében a befektetési vállalkozásokról szóló törvény (Bszt.) által szabályozott, s az MNB engedélyéhez kötött portfóliókezelési, illetve bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet. Az MNB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés