bitcoin
Befektetés

Csúnya, ami a kriptopiacon zajlik, nagyot esett a bitcoin árfolyama

Portfolio
Nagyot esett az elmúlt néhány órában a bitcoin árfolyama, de az esés a teljes kriptopiacra is átragadt. A bitcoin a múlt héten már a 40 ezer dolláros szintek felett is járt, ám mostanra egy korrekció kezdődött, és gyors ütemben esik az árfolyam.

A bitcoin árfolyama őrült száguldáson van túl, az elmúlt egy évben az elmúlt napok esésével együtt is közel 330 százalékot emelkedett, a múlt héten új történelmi csúcsra, 42 ezer dollár közelébe emelkedett az árfolyam, onnan jött a korrekció, az esés ma begyorsult, és 32 330 dollárig esett a kurzus, vagyis a csúcsról már 23 százalékkal került lejjebb az árfolyam.

bitcoin

Az elmúlt hónapok ralija nagyrészt azzal magyarázható, hogy a legnépszerűbb kriptodevizát egyre többen a digitális aranyhoz hasonlítják, amely az arany mellett lehetséges menedék lehet az infláció ellen. A JPMorgan stratégái szerint a bitcoin árfolyam hosszú távon elérheti a 146 000 dollárt, mivel az alternatív befektetések közt az arannyal versenyez. A befektetési bank szakemberei azonban megjegyezték, hogy a bitcoin volatilitásának lényegesen csökkennie kell ahhoz, hogy „digitális aranyként” értékmegőrző szerephez jusson, és elérje ezt az árat.

Egyelőre az ár stabilitása nem valósult meg, a kriptodeviza eddig is őrült emelkedéseket és eséseket produkált, most egy nap alatt 16,6 százalékot esett. Az esés átragadt a többi kriptodevizára, az ethereum, a litecoin, és az altcoin árfolyama is nagyot esett.

A teljes kriptopiac kapitalizációja közel 210 milliárd dollárt esett mindösszesen 24 óra alatt, a CoinMarketcap adatai alapján a fontosabb kriptodevizák piaci értéke összesen 906 milliárd dollár.

A bitcoinról folyamatosan éles vita zajlik az elemzők közt, David Rosenberg, a Rosenberg Research közgazdásza buboréknak nevezte, de egyre több elemző áll  a bikák oldalára, és jósol komoly árat a vezető kriptodevizának.

Valószínűleg 100000, majd 150000, majd 200000 dollár lesz… hogy mikorra? Nem tudom. (talán) öt vagy 10 év, de arrafelé tart,

mondta el a Social Capital elemzője, Chamath Palihapitiya a CNBC „Halftime Report” műsorában.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
cubic houses, rotterdam, hollandia, kocka, lakás
oltás vakcina
koronavírus járvány sejt
teszt koronavírus
parlament budapest
oltas vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci aktualitások, grafikonelemzéssel vegyítve.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
getty trading