bikatőzsde
Befektetés

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék a Trump-kormány utolsó teljes napján

Portfolio
Tegnap ünnepelték az Egyesült Államokban a Martin Luther King Day-t, így a tengerentúli tőzsdék zárva maradtak. Az európai piacok visszafogottan teljesítettek, a DAX  0,44 százalékkal kerül feljebb, de többségében mérsékelten emelkedtek az európai indexek. Az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett ma, a piacok Joe Biden hatalomba iktatása után újabb stimulust árazhatnak. A délelőtt folyamán még emelkedtek az európai tőzsdék, de a zárásra elromlott a hangulat, leginkább oldalazást láthattunk, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai piacon jó volt a hangulat, a tőzsdék bizakodva várják Joe Biden holnapi beiktatását.

Pluszban zárt Amerika

Joe Biden holnapi beiktatására készülve pluszban zártak az amerikai tőzsdék. Biden demokrata szenátussal és demokrata képviselőházzal irányít majd, így jó esélyei vannak arra, hogy elfogadtassa majd a törvényhozással hatalmas gazdaságélénkítő csomagjait.

A hírnek a tőzsdék is örültek, a mai napot

 • a Dow Jones 0,38%-os,
 • az S&P 500 0,81%-os,
 • a Nasdaq pedig 1,53%-os pluszban zárta.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Erős zárásnak nézünk elébe

Egy óra van még az amerikai piaczárásig; nagyon úgy tűnik, hogy pluszban zárnak majd a tőzsdék.

Jelenleg 

 • a Dow Jones 0,44%-os,
 • az S&P 500 0,85%-os,
 • a Nasdaq pedig 1,48%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkednek az amerikai piacok

Holnap kerül sor Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnökének beiktatására. A tőzsdék óvatos optimizmussal várják az eseményt.

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 0,53%-os,
 • az S&P 500 0,85%-os,
 • a Nasdaq pedig 1,35%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mínuszban zárt a BUX

A BUX végül 0,3 százalék csökkenéssel zárta a mai kereskedést, de a blue chipek közül emelkedni tudott a Richter és a Magyar Telekom.

Az OTP árfolyama 0,2 százalékkal került lejjebb és 14100 forinton zárt, a Mol árfolyama 2,2 százalék esés után 2328 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékot emelkedett, és 399 forinton zárt. A Richter árfolyama közel fél százalékkal került feljebb és 7990 forinton fejezte be a kereskedést

BUX

Romlik a hangulat a kontinens börzéin

Amíg a tengerentúlon kitart a jó hangulat, addig az európai börzéken romlik a hangulat. A DAX már negatív tartományban mozog, de  a vezető európai indexek többsége is közel 0,1-0,4 százalék csökkenést mutat.

A magyar tőzsde sem kivétel a BUX jelenleg 0,6 százalék csökkenést mutat, az OTP közel 0,9 százalékot esett, a Mol 1,2 százalék csökkenést mutat, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb.

A Richter az egyre negatívabb hangulatban tartja magát, egy részvény árfolyama jelenleg 7985 forint.

BUX

Emelkednek az indexek a tengerentúlon

A nyitásra is kitartott a jó hangulat, a vezető amerikai részvénindexek mindegyike emelkedik.

Az S&P 500 és s Dow Jones 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq közel 1 százalékkal emelkedik.

spx

Pozitív nyitás jöhet a tengerentúlon

Az amerikai indexek emelkednek Joe Biden holnapi beiktatása előtti kereskedési napon. A hangulatot fűtheti Biden leendő pénzügyminiszteri megerősítő szenátusi meghallgatása , Jenet Yellen ugyanis a további fiskális ösztönzést fogja javasolni, ez segíthetui a múlt héten bejelentett1900 milliárd dolláros stimuluscsomag mielőbbi elfogadását a felsőházban is, ahol a demokraták csak minimális többséggel rendelkeznek.

A vezető indexek mindegyike közel 0,7 százalék pluszban áll.

spx

Olvadnak a plusszok az európai tőzsdéken

Mérséklődött a pozitív hangulat a délelőtt második felére, az európai indexek többsége oldalazik vagy enyhe pluszban tartózkodik, a lengyel piac nagyobb esést, a görög piac nagyobb emelkedést mutat. A BUX  0,3 százalék emelkedést mutat, ezzel a középmezőnyben foglalva helyet, míg a DAX 0,2 százalékkal emelkedik.

Tépik a PannErgy részvényeit

Ma jött ki az OTP elemzése a PannErgy által közzétett friss számok után, az OTP a PannErgy 12-havi célárfolyamán nem változtatott, de az árfolyamban így is 50 százalékos felértékelődési potenciált lát, továbbra is vételen tartva a cég papírjait.

A PannErgy már 7 százalékkal emelkedik, idén eddig 14 százalékkal került feljebb.

pannergy

A Tesla elkezdte a sanghaji gyártású Model Y leszállítását Kínában

A kínai Xinhua hírügynökség szerint a Tesla Model Y kiszállítása elkezdődött Kínában, a kínai terjeszkedés és az eladások növelése kiemelten fontos a társaság számára, hisz a legnagyobb elektromosautó-piacról beszélhetünk. A Teslának rendkívül nagyszabású tervei vannak, a tavalyi közel 500 ezer leszállított autó után a következő évtizedre már 20 millió eladással számol.

Tovább a cikkhez

Venni kell a PannErgyt az OTP elemzője szerint, 50 százalékos a felértékelődési potenciál

A PannErgy által közzétett friss számok után az OTP új elemzéssel jelentkezett, az OTP a PannErgy 12-havi célárfolyamán nem változtatott, az ajánlás pedig továbbra is vétel.

Tovább a cikkhez

Jó a hangulat az európai piacokon

Az európai piacok emelkednek a nyitástól távolodva, a DAX 0,4  emelkedik, a francia CAC 40 0,7 százalékkal került feljebb. Európa más részein is jó a hangulat, a spanyol IBEX 0,3 százalékkal keeült feljebb, a svájci tőzsde 0,2 százalékkal emelkedik.

A német inflációs adat a várt szerint alakult, a novemberi defláció után decemberre a pénzromlás üteme 0,5 százalékkal nőtt, de így is 0,3 százalék defláció van.

dax

Emelkedik a BUX nyitásban

A kereskedés kezdetén jó a hangulat, a BUX néhány perc alatt 0,8 százalékos pluszba lendült. A blue chipek emelkednek, az OTP 0,8, a Mol 1, a Richter 0,6, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb.

BUX

Emelkedés jöhet az európai piacokon

 • Tegnap ünnepelték az Egyesült Államokban a Martin Luther King Day-t, így a tengerentúli tőzsdék zárva maradtak. Az európai piacok visszafogottan teljesítettek, a DAX  0,44 százalékkal kerül feljebb, de többségében mérsékelten emelkedtek az európai indexek. A BUX tegnap felülteljesítő volt, 1,2 százalékkal került feljebb, amelyben nagy szerepet vállalt az OTP 2 százalékos emelkedése. Holnap kerül sor Joe Biden beiktatására, de már ma is erre figyelhetnek a tőzsdék, a beiktatásról szóló híreket kiemelten követhetik a befektetők. A gyorsjelentési szezon is felpörög a tengerentúlon, többek közt a héten jelentenek a nagy bankok, de ma zárás után jelent a Netflix is.
 • Az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett , hongkongi tőzsde 2,1, a Nikkei 1,4 míg a dél koreai Kospi 2,5 százalékkal került feljebb, a sanghaji tőzsde stagnált. A piacok Joe Biden hatalomba kerülése után újabb gyors stimulust árazhatnak, pozitívan nyilatkozott erről az új elnök pénzügyminiszter jelöltje, Janet Yellen. Yellen felszólította a Kongresszust, hogy tegyenek többet a recesszió ellen. Ázsia más részein is jó volt a hangulat, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot, míg az ausztrál piac 1,2 százalékot emelkedett.
 • A határidős amerikai indexek emelkedést mutatnak, a határidős DAX 0,4 százalékos emelkedést vetít előre a keddi piacnyitásra.
 • Ma Magyarországon az ÁKK szokásos dkj- aukciót tart, illetve az MNB tartja meg kötvényvásárlási aukcióját. A nemzetközi piacokon a decemberi német infláció érdekesnek ígérkezik, míg a ZEW gazdasági hangulatindikátort is ma publikálják.
 • Az olaj árfolyama ma mérsékelt emelkedést mutat, a márciusi határidős WTI 0,4 százalékos erősödést követően 52,3 dollárnál jár. Az arany árfolyama stagnál ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 1837,3 dollárnál jár.
 • A forint stagnál az euróval szemben, jelenleg 359,5 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 297,7 forintos szinten állnak a jegyzések.

Ma jelent többek között a Bank of America és a Netflix.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
joe biden
varadijozsefwizzair
vakcina_vilag_oltas
frankfurt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
getty trading