gamestop
Befektetés

Két részvényért annyira megőrülnek a befektetők, hogy a brókerek korlátozásokkal próbálják lenyugtatni őket

Portfolio
Több nagy amerikai online brókercég is korlátozásokkal próbálja megfékezni az aggasztóvá váló ralit, ami a GameStop és az AMC részvényei körül látható – írja a MarketWatch.

A GameStop csak a mai kereskedési nap 125,67%-ot emelkedett, míg az AMC Entertainment részvényei már 236,47%-os pluszban vannak. Ezek a papírok már napok óta háromszámjegyű emelkedést produkálnak, a Gamestop részvényeinek értéke januárban már 1600%-os pluszban van. A Gamestop árfolyamát főleg online chatszobákban srófolták fel amatőr befektetők, rengetegen tőkeáttéttel, részvény-opciókkal kereskednek.

Ma úgy döntött a TD Ameritrade, hogy megemeli a tőkeáttételes kereskedéshez szükséges fedezeti elvárásokat a két cég papírjaival való kereskedésnél, illetve még néhány kisebb cég esetén is hasonló korlátozást alkalmaztak.

Ez azt jelenti konyhanyelven, hogy nehezebb lesz ezeknek a cégeknek a részvényeivel hitelből kereskedni. Jellemzően akkor alkalmaznak ilyen megkötéseket a brókerek, ha minimalizálni akarják esetleges veszteségeiket egy lufi várható kipukkadása előtt.

Hasonló intézkedést jelentett be a Robinhood is. A díjmentes online kereskedési platform 100%-os fedezetet vár el ügyfeleitől, ha a Gamestop vagy az AMC papírjaival akarnak kereskedni, ami azt jelenti, hogy a felvett kereskedési hitel mennyiségének megfelelő saját tőkét kell lerakniuk az asztalra.

Több eseményeket figyelő szakértő is lufitól tart. Massachusettsben a helyi felügyelet már fölvetette annak ötletét, hogy 30 napra le kellene állítani a Gamestop kereskedését, hogy egy kicsit lenyugodjanak a kedélyek.

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
frankfurt
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
getty trading