részvény tőzsde getty stock
Befektetés

Támad az infláció, 50 ezer dollár felett a bitcoin – Mi jön még?

Portfolio
Új csúcsokon a világ tőzsdéi, a befektetők extrém kockázatokat bevállalva hajszolják a hozamokat. 50 ezer dollár felett a bitcoin, szárnyalnak a kisbefektetők sztárpapírjai és üres cégekbe mennek eszement összegek a tőzsdén. Hol lesz ennek a vége? Igaza van azoknak, akik óvatosságra intenek vagy koránt sincs vége a tőzsdei őrületnek? Erre is keressük a választ a Portfolio jövő heti Private Investor Day 2021 online rendezvényén. Ne maradj le róla, jelentkezz még ma!

Az egész 2020-as évet végigkísérte a koronavírus és ennek társadalmi, egészségügyi, gazdasági hatásai, a piacok ide-oda csapkodtak, eddig elképzelhetetlennek tűnő pénzeket öntöttek a jegybankok a gazdaságba, a technológiai részvények eszement emelkedést mutattak, volt egy zökkenőmentesnek korántsem mondható amerikai elnökválasztás, év végére pedig a vakcinahírek hoztak átütő optimizmust.

Az idei év kezdeti optimizmusa úgy tűnik, alábbhagyott. Bár sokan várták, egyelőre nem valósult meg a value részvények felemelkedése, továbbra is a technológiai papírok és főként Amerika viszik el a show-t (a kisbefektetők sztárpapírjain kívül). A befektetők célkeresztjében a koronavírussal és vakcinázottsággal kapcsolatos hírek mellett a jegybanki és kormányzati gazdaságösztönző programok vannak, mindeközben az infláció réme lebeg felettünk.

Izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal jön idén a Portfolio Private Investor Day 2021 online rendezvénye, az alternatív befektetésektől a tőzsdei sztorikon át a világot felforgató trendekig és őrületekig. Jelentkezz még ma!

Pár hónap alatt eszement emelkedést mutatott a bitcoin, a kriptodeviza árfolyama már 50 ezer dollár felett jár, így sokakban felmerülhet a kérdés: érdemes-e még beszállni vagy már inkább a kiszálláson kell gondolkodni?

Erről beszél majd a Portfolio Private Investor Day 2021 jövő heti online rendezvényén Dénes Szilárd, az MKB bank Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások részlegének igazgatója.

Dénes Szilárd
Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások, MKB Bank, igazgató
Dénes Szilárd az MKB Bank Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások igazgatója. 2001-ben diplomázott a Külkereskedelmi Főiskola és a University of Humberside közös kurzusán, majd a Pécsi Tud
Tovább
Dénes Szilárd az MKB Bank Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások igazgatója. 2001-ben diplomázott a Külkereskedelmi Főiskola és a University of Humberside közös kurzusán, majd a Pécsi Tud Tovább

Világszerte jönnek a hírek a megugró inflációról, a kötvénypiaci hozamok emelkednek, az árupiacok mégis jól jöhetnek ki ebből a sztoriból. Hogy miképpen, arról Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója tart előadást:

Hosszú Ferenc
OTP Alapkezelő Zrt., befektetési igazgató
A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott 2006-ban befektetés-elemzőként, 2011-ben pedig megszerezte a CFA oklevelet is. 2007-től az OTP Alapkezelő Zrt.-nél termékmenedzser, porfoliókezelő majd befek
Tovább
A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott 2006-ban befektetés-elemzőként, 2011-ben pedig megszerezte a CFA oklevelet is. 2007-től az OTP Alapkezelő Zrt.-nél termékmenedzser, porfoliókezelő majd befek Tovább

Egy diverzifikált portfóliónak fontos eleme lehet a műtárgy, sokan azonban nem tudják, miképpen kezdjenek neki a gyűjtésnek, milyen buktatókra érdemes odafigyelni. Ennek rejtelmeibe Kollmann Szilvia, az Art Advisory Budapest művészeti tanácsadója és a műtárgy.com alapító-ügyvezetője vezeti be a rendezvény résztvevőit:

Kollmann Szilvia
művészeti tanácsadó - Art Advisory Budapest, alapító, ügyvezető - műtárgy.com Kft.
Közgazdász-művészettörténész, festménybecsüs. 9 éves multinacionális banki tapasztalat után 2011-ben alapította és azóta vezeti a műtárgy.com vezető műkereskedelmi és művészeti hírportált. A Műtárgyak
Tovább
Közgazdász-művészettörténész, festménybecsüs. 9 éves multinacionális banki tapasztalat után 2011-ben alapította és azóta vezeti a műtárgy.com vezető műkereskedelmi és művészeti hírportált. A Műtárgyak Tovább

Izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal jön idén a Portfolio Private Investor Day 2021 online rendezvénye, az alternatív befektetésektől a tőzsdei sztorikon át a világot felforgató trendekig és őrületekig. Jelentkezz még ma!

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
trader23