Előfizetői tartalom

Nyugdíj: a koronavírus sokkja után elképesztő hajrá a pénztáraknál

Portfolio
Hullámvasút-szerű teljesítményt mutattak tavaly az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, de a negyedik negyedévre sikerült talpraállni, köszönhetően a részvénypiacokon is eluralkodó jó hangulatnak. Tavaly mindkét pénztártípusnál nőtt a részvények aránya a befektetéseken belül, miközben a bankbetét és készpénz aránya tovább csökkent. Az adatokból az is kiderül azonban, hogy nem sikerült megálljt parancsolni a taglétszám fogyatkozásának, az önkéntes pénztárakban több mint 5 ezer fővel, a magánnyugdíjpénztárakban 740 fővel csökkent egy év alatt a tagok száma.

Elképesztő hajrát nyomtak a nyugdíjkasszák év végére Igazi hullámvasút volt tavaly az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítménye: az első negyedév fájó számai után egy felpattanás, majd ismét egy visszaesés jellemezte a befektetési eredményt, az utolsó negyedévben azonban látványosan kilőttek a pénztári hozamok. Az MNB friss statisztikái szerint a tavalyi negyedik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái