Befektetés

Hold: az emberek még mindig megdöbbennek azon, hogy a járványnak egyszer vége lesz

Hold Alapkezelő
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban a Hold Alapkezelő írását olvashatják:

"Az elmúlt hónap furcsa módon még mindig arról szól, hogy az emberek megdöbbennek, a járványnak egyszer vége lesz. Az óceánjáró cégek elkezdik bejelenteni, hogy március végével akkor ők indulnának és erre pár nap alatt 20-30%-ot emelkednek, a TUI meglepődik, hogy a nyitásban immár bízó britek egyik napról a másikra meghatszorozzák a foglalásaikat, az árfolyam megugrik… És ilyenekből még mindig van: az amerikai ingatlan üzemeltetők már emelkednek (hisz ott mindjárt vége a járványnak), az európaiak még nem (hisz itt hetekkel később lesz vége…). Szóval van még tere az újranyitó (egyben value, egyben ciklikus) részvények emelkedésének, úgyhogy alapvetően a részvényarány nem változna, ha a modellportfólió kezelné a shortot. Ugyanis a karanténcégek árfolyamai (FANG egy része, Zoom) pedig gyengélkedésnek indultak mind a nyitás, mind a kötvényhozamok emelkedése miatt. Inkább ezek shortolása kellene legyen a kockázat csökkentés még úgy is, hogy az elmúlt években az határozott kockázat emelést jelentett.

Ami változatlan: Alapvetően az érték alapú részvényeket súlyozzuk felül, amelyekből sok van a fejlődő piacokon és a régiónkban. Az egyetlen érvnek ezek ellen a rövid távú túlvettség és fokozhatatlannak látszó optimizmus tűnik, de ezek már két hónapja velünk vannak és az árfolyamokat nem zavarja, másrészt, tapasztalatunk szerint, ha az ember a rövid távú hangulatingodázásokat próbálja eltalálni, akkor sokkal nehezebb lesz rajta maradni egy trenden, amilyen a hosszú idő után megtörni látszó Value alulteljesítés a Growth-val szemben lehet.

A táblázatban az alternatív befektetések közé sorolt ingatlant és nyersanyagot szintén a kilábalás potenciális nyerteseiből raknánk össze: az olaj-, az irodaház- és bevásárlási központ részvények kifejezetten az a kategória, amelyek jelentősen felülteljesíthetnek jövőre, mert ezek gyakran még olyan állapotokat tükröznek, mintha a következő években sem utazna, közlekedne és vásárolna offline sokat a nép.  

De persze minimális mennyiségű arany (a bitcoin rubrikát nem találtuk) mellett szárazon tartott puskaporra is lehet szükség, leginkább a már említett óriási optimizmus miatt: ezt javarészt euró, dollár és svájci frankban denominált kötvényekben tennénk. Forintban csak akkor, ha MÁP+ -t is lehet rakni a portfólióba."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
teheran iran
bled_szlovenia
vakcina naptár
pf_tizmilliotanar
csehország prága
bill hwang
Kásler Miklós FB

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-864893078