Előfizetői tartalom

Új izgalmakat hoz a befektetések világába a friss EU-s szabály – Így készülnek a magyar alapkezelők

Március 10-én indult útnak az EU új, fenntarthatósággal kapcsolatos (Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR) szabályozása, amelynek célja, hogy átláthatóbbá, transzparensebbé tegye a fenntartható befektetéseket, nem utolsó sorban pedig gátat szabjon a csak nevükben fenntarthatónak titulált termékeknek (green wahing).  Itthon az alapkezelők igyekeznek megfelelni az új elvárásoknak, de nem mondhatnánk, hogy tolonganának a zöld alapok a piacon, ugyanis jelenleg három olyan magyar alap van, amely ESG-minősítéssel bír a BAMOSZ szerint.

Az SFDR-szabályozásnak nemcsak alapkezelőknek, hanem biztosítóknak, befektetési vállalkozásoknak és portfóliókezelést végző hitelintézeteknek is meg kell felelniük, tehát minden olyan pénzügyi piaci szereplőnek, amely pénzügyi terméket állít elő (illetve minden olyan pénzügyi tanácsadónak, amely befektetési vagy biztosítási tanácsadást nyújt). Ahogyan arról a KMPG...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés