repulogep_dzsungel_klima
Befektetés

Fontos lépést tesz a klímaváltozás elleni harcban Új-Zéland

Portfolio
Új-Zéland az első olyan ország a világon, amely az egyes vállalatok klímaváltozásra gyakorolt hatásának mérésére szolgáló törvényt hoz létre. Ennek értelmében az országban működő, egymilliárd új-zélandi dollárt meghaladó eszközállománnyal bíró pénzügyi vállalatoknak közzé kell tenniük, hogy tevékenységük milyen hatással van a klímaváltozásra – számol be a hírről a CNBC.

Az új törvény értelmében Új-Zélandon a bankoknak, biztosítóknak és befektetési alapkezelőknek is jelentést kell tenniük arról, hogy tevékenységüknek milyen hatása van a klímaváltozásra.

A szabály értelmében minden, egymilliárd új-zélandi dollárt meghaladó eszközállománnyal bíró banknak és biztosítónak jelentést kell tennie. Ezzel szeretnék elérni a jogalkotók, hogy még jobban beépüljön a klímavédelemért folytatott harc a pénzügyi vállalatok döntéshozatalába.

A szabályozás értelmében a pénzügyi cégeknek arról kell tudniuk nyilatkozni, miképpen tudják a klímakockázatokat és lehetőségeket kezelni. A cikk szerint az országban működő mintegy 200 vállalatra terjed majd ki az új szabály, ezek eszközállománya ugyanis eléri az egymilliárdos küszöböt. A jelentést a következő évre vonatkozóan kell elkészíteni, tehát az első jelentések majd 2023-ban jöhetnek ki, amennyiben elfogadják az új javaslatot.

Az új-zélandi kormány jelentős ígéreteket tett a karbonsemlegesség elérése érdekében, amit 2025-re terveznek. Ilyen például, hogy csak zéró károsanyag-kibocsátású buszokat vesznek a közösségi közlekedésbe az évtized közepétől kezdve.

Az új-zélandi törvényjavaslat hajaz arra, amit az EU március 10-én léptetett életbe. Az SFDR célja a pénzügyi piaci szereplők és a pénzügyi tanácsadók által a fenntarthatósági kockázatoknak a folyamataikba való integrálása, e folyamataik során a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele, valamint a pénzügyi termékek fenntarthatósági jellemzőivel kapcsolatban az átláthatóság növelése. Erről bővebben itt írtunk:

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
malacpersely