Előfizetői tartalom

Amikor sokan azt várták, hogy irányt vált a magyar gazdagok pénze, de egészen más történt

Portfolio
Tavaly még erős félelmek voltak azzal kapcsolatban, hogy a cégtulajdonos privátbanki ügyfelek arra kényszerülnek majd, hogy a magánvagyonukból finanszírozzák a vállalkozásaikat, és ez forráskivonást okoz a privátbanki szektorból, de nem ez történt. Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban arról beszélt, hogy eredményes évet tudhat maga mögött a szektor, jelentősen gyarapodtak az ügyfelek megtakarításai, de a jövőben is inkább a vagyonkoncentráció lesz a jellemző. A szakember szerit idén jó beszállási lehetőségek lesznek a vállalati kötvények piacán, de a zöld befektetések iránt érdeklődőknek is számos lehetőséget tartogat az év.

Pozitívan vagy negatívan összegezné a magyar privátbanki piac teljesítményét a koronavírus-járvány berobbanása óta eltelt egy évben? Milyen tanulságokat lehet levonni? Parádi-Varga Tamás: Tavaly márciusban igen erős félelmek voltak piaci szinten azzal kapcsolatban, hogy a válság miatt a jellemzően cégtulajdonos privátbanki ügyfelek arra kényszerülnek majd, hogy a magánvagyonukból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés