Előfizetői tartalom

Új játékszert kaptak a befektetők - Elfelejthetjük a jó és rossz vállalatokat

Portfolio
Mainstreammé vált az ESG a világban, egyre több vállalat foglalkozik már a fenntarthatósági elemek beépítésével a mindennapi működésbe. Szükség is van rá, mivel a befektetők és a piac élénken követik ezeket a lépéseket. Bár az ESG-szempontok átültetése sok hasznot tud hozni a cégek számára, sokan teherként tekintenek a plusz adatgyűjtésre és annak kommunikálására. A V4-es országok vállalatainak és ESG szakértőinek bevonásával zajló V4 ESG Conference mai eszmecseréjén elhangzott, hogy a jövőben egy vállalat megítélése túlmutat majd azon, hogy jó vagy rossz, új vetületként fog megjelenni ugyanis a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási faktor.

Remy Briand, az MSCI ügyvezető igazgatója és az ESG terület vezetője az ESG jövőjéről beszélt a V4 ESG Conference eseményén. Előadásának fontosabb pontjai: Az elmúlt években jelentősen változott a cégek és a befektetési piac hozzáállása az ESG témaköréhez, mostanra már a befektetők célkeresztjében is megtalálható a fenntarthatóság. Az MSCI világszerte 10 ezer...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái