Befektetés

K&H: folyamatos emelkedés a piacon, meddig tarthat a trend?

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban a KBC Asset Management írását olvashatják:

"Áprilisban begyorsultak az oltási programok, mindamellett, hogy rekordokat döntött a globális esetszám a hónap folyamán. Míg a legtöbb fejlett országban mérséklődött a járványhelyzet, addig egyes feltörekvő országokban újabb hullám indult be. Továbbra is úgy tűnik, hogy a járvány az oltási programok előrehaladásával kordában tartható lehet. Az átoltottsággal jól haladó országok így megkezdték részlegesen feloldani a korlátozó intézkedéseket. Érdemes lesz figyelemmel kísérni, hogy a lazítás hatására lesz-e újabb felfutás az esetszámokban.

Továbbra is erős inflációs nyomásra kell számítani az elemzőházak szerint, melyre az előttünk álló hónapokban ráerősít a gazdaságok újranyitása. Az idei évre várt jelentős GDP visszapattanásnak várhatóan a tőke- és ingatlanpiacokra is lesz pozitív átgyűrűző hatása, melyek szintén tovább növelik a felfelé mutató inflációs kockázatokat. Mindezek fényében a piaci szereplők újraértékelték, hogy mikorra várható a jegybankok részéről a monetáris szigorítások megkezdése. Habár a nagyobb jegybankok várhatóan még pár évig fenn tudják tartani a támogató politikájukat, a feltörekvő országok esetében (főképp az ázsiai és európai régióban) már év végére szigorítással számolnak.

A részvénypiacokon márciushoz hasonlóan szép emelkedés volt tapasztalható, melyet az oltási programok felgyorsulása és az egyre közeledő nyitás reménye katalizált, a hónap során így újfent abszolút csúcsokat döntöttek az amerikai és európai tőzsdeindexek. A piacokra leselkedő legnagyobb kockázatot továbbra is a töretlen befektetői optimizmus és az árfolyamemelkedésére vonatkozó elemzői konszenzus jelentik, amely nem várt negatív fejlemény, például a járványhelyzet súlyosbodásának hatására erőteljes piaci turbulenciát okozhat.

Középtávon úgy gondoljuk, hogy mind a vakcináztatás gyorsulása, mind a közelgő újranyitás jó kilátással szolgálnak a kockázatos eszközosztályok számára. Emiatt portfóliónkban felülsúlyozzuk a részvényeket. A hazai és nemzetközi kötvényeket alulsúlyozzuk, mivel a hozamok további emelkedésére számítunk. A részvényeken belül a ciklikus szektorok (ipar, infrastruktúra) felülteljesítését várjuk."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
2021 befektetés