Befektetés

MKB-Pannónia: a gazdasági nyitás kapujában

Czifra Gábor

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az MKB-Pannónia Alapkezelő írását olvashatják:

"Az újra nyitó gazdaságok fogyasztói keresleti oldala a korábbi válságokhoz képest nemhogy nem sérültek, hanem erősebbek lettek a bőkezű állami támogatásoknak és monetáris élénkítésnek köszönhetően. Ezzel szemben a kínálati oldal kapacitás bővítése képtelen lesz majd lépést tartani a berobbanó kereslettel, ami előbb vagy utóbb az árszínvonal középtávú és tartós emelkedéséhez, illetve a vállalati profitok növekedéséhez fog vezetni. Ebben a gyorsan növekvő és számot tevő inflációs nyomással szembenéző gazdasági környezetben a reáleszközök, úgymint részvények, ingatlanok és árupiaci eszközöket felülsúlyozni kell, és alulsúlyozni a kötvény és pénzpiaci típusú eszközöket. Vagyis érdemes a portfólióban kockázatos részvényeszközök súlyát emelni a pénzpiaci eszközök és a hosszú kötvények kárára. Ezen piacok közé tartozik a fejlődő részvények, ezen belül is a közép-kelet-európai és a nyersanyag kapcsolt országok, úgymint a magyar, lengyel, orosz, brazil és chilei részvénypiacok.

A következő időszakban az amerikai és európai vírushelyzet javulása és a feszített értékeltség miatt érdemes profitot realizálni az amerikai technológiai papírokon és a dollár gyengülésével párhuzamosan olcsó fejlődő piaci és európai részvényeket vásárolni. Az extrém amerikai mennyiségi lazítás és a magas államháztartási hiány miatt a következő hónapokban az amerikai deviza biztonsági tartalék szerepe háttérbe szorulhat és tartós gyengülő trend alakulhat ki, ezért érdemes az átmeneti dollár erősödéseket amerikai deviza eladásra kihasználni. A hosszabb távon gondolkodóknak a következő időszak kiváló beszállási pontokat nyújthat a részvényvásárlásokra, és ezeket a vételeket a pánik eladási hullámok idején érdemes végrehajtani nagyobb mértékben."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
2021 befektetés