Előfizetői tartalom

Tovább pörög a Novis-ügy: nem fektette be az ügyfelei összes pénzét az életbiztosító

Portfolio
A szlovák nemzeti bank (NBS) kötelezte az – itthon határon átnyúló szolgáltatóként működő – Novis Biztosítót, hogy ügyfelei díjait a szerződésben foglaltak szerint fektesse be. A Novis ugyanis tavaly nyolc hónapon át a nyilvántartott ügyfélszámla-egyenlegeknél kisebb arányban fektette be szlovákiai és külföldi biztosítottai befizetéseit - olvasható az MNB közleményében. Az MNB lépései nyomán a biztosító két éve nem köthet új szerződéseket itthon. A meglévő szerződéssel bíró hazai ügyfeleknek ugyanakkor célszerű folyamatosan tájékozódni a Novis helyzetéről.

Az itthon határon túli biztosítóként működő pozsonyi székhelyű Novis Poisťovňa a.s. (Novis) felügyeletét ellátó Szlovák Nemzeti Bank (NBS) 2021. április 19-i határozata szerint a biztosító 2019. december 31. és 2020. augusztus 30. között nem a szerződésben foglaltaknak megfelelően, hanem a nyilvántartott ügyfélszámla egyenlegénél kisebb mértékben fektette be szlovákiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés