Bíró Gergely Diófa
Befektetés

Új vezérigazgató az OTP Ingatlan Alapkezelő élén

Portfolio
Biró Gergely az OTP Ingatlan Alapkezelő új vezérigazgatója. A váltás célja, hogy az Alapkezelő a portfólió konszolidációját követően új, innovatív befektetési megoldásokkal tovább növelje részesedését a hazai piacon és a következő években megjelenjen termékeivel a régiós piacokon is - derül ki az OTP Ingatlan Alapkezelő közleményéből.

Biró Gergely 25 éve dolgozik vezető pozíciókban a pénzügyi szektorban és a hazai vagyonkezelési és ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szakemberének számít. Pályáját a Dunaholding Brókerháznál kezdte vezető elemzőként, majd a társaság vezérigazgató-helyetteseként és a cég tulajdonában álló alapkezelő ügyvezetőjeként dolgozott. 2002 és 2010 között - a Magyar Telekom stratégiai partnereként működő - DIMENZIÓ Biztosító Csoport befektetési igazgatója volt, ahol a befektetési struktúra megújításával kiemelkedő hozamokat sikerült elérni. Az elmúlt tíz évben a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel forrt össze a neve, ami irányítása alatt a piac marginális szereplőjéből az egyik meghatározó hazai alapkezelővé vált.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő több mint húsz éve a hazai ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szereplője. Az alapkezelő számos ingatlanalapot kezel, ezek összesített eszközértéke meghaladja a 620 milliárd forintot. A társaság az elmúlt években számos meghatározó ingatlanbefektetési tranzakciót bonyolított le (mint például a MOM Park, a Roosevelt Irodaház és Corvin Negyed irodaházainak megvásárlása). A portfólió dinamikus növekedését követően konszolidációs időszak kezdődött, miközben a koronavírus-járvány és a változó felügyeleti elvárások új kihívások elé állították a hazai ingatlanalapokat.

Június 10-én az Építőipar 2021 konferencián találkozik a szakma. Részletekért kattints!

Az OTP Csoport kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági ügyfelek ingatlanbefektetési termékekkel való kiszolgálását és további növekedési lehetőséget lát az ingatlanalapok piacán is. A váltás célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a portfólió konszolidációját követően az alapkezelő új befektetési termékekkel jelenjen meg és tovább növelje súlyát a magyar megtakarítási piacon. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a következő években az országhatárokon kívül is aktív szereplővé kíván válni mind az ingatlanbefektetési, mind a megtakarítási piacon.

Biró Gergely Dr. Tóth Nándort váltja az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatói pozíciójában, aki 2016 szeptembere óta vezérigazgató-helyettesként vett részt a szervezet felépítésében, majd 2018 szeptemberétől vezérigazgatóként vezette azt. Operatív irányítása alatt az alapkezelő kiegyensúlyozott működése mellett jelentős eszközakvizíciókat hajtott végre, növelte piaci súlyát és jól kezelte a Covid-járvány okozta gazdasági válságot - zárul a közlemény.

HelloParks Fót
46000 m24.75–4.75
Prologis Park Budapest-Budaörs
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Sziget
2000 m24.7–4.7
ctPark Arrabona - GYR3
1253 m25.75–5.75
ctPark Budapest Airport
65914 m24.75–4.75
ctPark Budapest West - BIA5
11087 m24.9–4.9

Címlapkép: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
GettyImages-1182794270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
medvefej