Nick Maroutsos janus henderson getty editorial
Befektetés

44 évesen otthagyja álommunkahelyét a kötvénykirály utódja, és nekivág az országútnak

Portfolio
A pandémia alatt átértékelte az életét a 44 éves Nick Maroutsos, aki Bill Gross utódjaként a világ egyik legismertebb kötvénybefektetési pozícióját töltötte be. Mostantól több időt szeretne tölteni a családjával, ezért úgy döntött, otthagyja az álommunkahelyét és nekivág az országútnak – számol be a hírről a Bloomberg.

A pénzügyi világ egyik legismertebb kötvénybefektetési munkáját töltötte be eddig a 44 éves Nick Maroutsos: ő volt Bill Gross utódja a mintegy 400 milliárd dollárnyi vagyont kezelő Janus Henderson Investors kötvénybefektetési részlegén.

A szakember azonban úgy döntött, hogy októberben otthagyja a céget és helyette több időt szentel három gyerekének és feleségének. Elmondása szerint még nem nagyon döntötte el, mit fog a felmondás után csinálni, de az biztos, hogy követi majd 14 éves kislányát az egész országot bejáró lacrosse meccseken.

A Bloombergnek adott telefonos interjúban a szakember azt mondta, hogy egyszer biztos ismét dolgozni fog, de a kötvénypiactól eltérő területen is fog majd keresgélni. Kitért arra is, hogy elért egy olyan ponthoz a karrierjében, legalább 20 évnyi, kötvénypiacon betöltött szerep után, amikor úgy érezte, érdemes kicsit visszalépni és benyomni az újraindítás gombot.

A pandémia sokakat arra késztetett, hogy nemcsak a karrierútjukat gondolják át, hanem az életcéljaikat is. Sok időt töltöttem azon gondolkodva, hol is akarok lenni a következő 10 évben. Meglehetősen szerencsés vagyok, hogy megengedhetek magamnak egy ilyen lépést ennyi évesen – tette hozzá.

Címlapkép: Christopher Goodney/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
paks 2
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
elektromos tolto 5 perc alatt 210307
vakcina pfizer oltópont koronavírus
balaton
vakcina koronavírus oltás

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
2021 befektetés